Čemu nas uči gubljenje vremena na internetu

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čemu nas uči gubljenje vremena na internetu

Kurs kreativnog pisanja pokazao je da nas izgubljeno vreme provedeno na internetu može ipak naučiti nečemu.

Pisac na Univerzitetu u Pensilvaniji i konceptualni umetnik Kenet Goldsmit održao je kurs kreativnog pisanja pod nazivom “Wasting time on internet“.

Studenti su na kursu i radili samo to - testirali monotoniju interneta. Zahvaljujući društvenim mrežama, grupa studenata je učila korake improvizovang plesa, radila testove poverenja i istraživala modernu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prirodu sebe i drugih ljudi.

“Teoretičari tvrde da nas internet čini glupima, ali nešto magično se dogodilo kada su moji studenti ’gubili’ vreme zajedno – zajedno su postali kreativniji“, kaže pisac.

Goldsmit je otkrio sve o kursu u svojoj novoj knjizi “Wasting time on internet“. On brani konstantnu upotrebu interneta i dodaje: “Kažu da postajemo sve manje socijalni; ja kažem da se ljudi na internetu socijalizuju sve vreme. Kažu i da ne čitamo; ja bih rekao da čitamo sve vreme – onlajn.“

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.