Čak 9.000 igrača igraće kolo za Ginisa na Novom naselju

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak 9.000 igrača igraće kolo za Ginisa na Novom naselju

Za učešće u velikom kolu koje će biti odigrano 4. oktobra na Novom naselju do sada se prijavilo 9.085 igrača iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Nemačke i Švajcarske.

Organizator ovog događaja, gde je cilj da se uđe u Ginisovu knjigu rekorda je folklorno udruženje "Veliko kolo" iz Veternika

Direktor udruženja Milan Veselinović kaže da pojedinci mogu da se prijave za učešće sve do 20. avgusta, a prva naredna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mogućnost im je na Danima meda koji se održavaju na Trgu slobode od 17. do 19. aprila. Propozicije predviđaju da svi učesnici u najvećem kolu na svetu moraju biti u nošnjama, pa Veselinović napominje da će se postarati da i pojedinci koji nemaju nošnju dobiju minimum toga kako bi mogli da igraju.

Učesnici u tzv. Velikom kolu će opkoliti Novo naselje koje će se prostirati bulevarima kneza Miloša, vojvode Stepe i Evrope, kao i Futoškim putem. Igraju se tri igre - Veliko bačko kolo, Užičko i Katanka.

Pre početka obaranja rekorda, između 11.30 i 13 časova, na više mesta u Novom Sadu biće održano dvadesetak mini koncerata, na kojima će nastupiti prijavljeni za učešće u Velikom kolu. Po završetku koncerata svi će se usredsrediti na glavni zadatak - formiranje najvećeg kola.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.