Izvor: Luftika.rs, 22.Apr.2021, 09:41

Bujanovac primljen u Zajednicu albanskih opština

Zajednica albanskih opština bogatija je za još jednog člana. Radi se o Bujanovcu, gradu na samom jugu Srbije. Odbornici ovog grada usvojili su zahtev pomenute zajednice, čime je i formalno pristup ozvaničen. Članstvo će doneti dobrobit građanima opštine, obrazložio je usvojenu odluku direktor Turističke organizacije Šuajb Neziri, a preneo je portal Južne vesti.
Svi odbornici albanskih partija i jedan od predstavnika Roma, pišu Bujanovačke, glasali su za ovaj zahtev u čijem obrazloženju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << piše da će time biti postavljeni temelji jake i dugoročne saradnje u regionu u kojem su trećina stanovništva Albanci.
Inicijativa za pristupanje Bujanovca zajednici potekla je sa sastanka sa predsednicom zajednice, koji je održan u Tirani gde je i centar organizacije.
– Zajednica će poslužiti za razmenu iskustava sa svim opštinama članicama i ostvarivanje partnerstava za održivi razvoj. Radićemo na zajedničkim projektima i platformama u oblasti urbanizma, inovacija, zaštite životne sredine, kulture, umetnosti – rekao je Neziri.
Za članstvo u Zajednici, Opština Bujanovac će plaćati godišnju naknadu, a iznos će tek biti utvrđen.
Zajednica albanskih opština u regionu osnovana je 2016. godine, a Preševo, Tetovo, Priština, Tirana i Ulcinj su već članice.
Zajednica srpskih opština sa druge strane, na Kosovu i Metohiji nikada nije ni započela sa osnivanjem, iako je predviđena Briselskim sporazumom.
Avganistan zabranio devojčicama da pevaju jer će se tako fokusirati na obrazovanje

Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.