Izvor: Radio 021, 28.Sep.2019, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brod hrvatskog kapetana potonuo u Atlantiku

Tri osobe su spasene, a za 11 se traga nakon što je potonuo brod "Bourbon Rhode" koji se našao na udaru uragana "Lorenco" u Atlantskom okeanu.

Brod je bio na putu prema Gvajani, oko 1.200 nautičkih milja od ostrva Martinik i 60 nautičkih milja od uragana četvrte kategorije "Lorenco" na Atlantiku kada se našao u vremenskim neprilikama.

Na brodu je bilo 14 članova posade, a kapetan broda je iz Šibenika, prenosi portal Index.

Službenik Ministarstva spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poslova Ukrajine potvrdio je da su dva od tri spasena člana Ukrajinci.

"Bourbon Rhode" je dugačak 60 metara. Izgrađen je 2006. godine. Dizajniran je za pomoć na terminalima i u operacijama u vezi sa izlivanjem nafte.

Uragan "Lorenco" je u poslednjih nekoliko dana od tropske oluje postao uragan četvrte kategorije, ali se ne očekuje da će zapretiti kopnu.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.