Brod Teatar stigao, ali je samo u prolazu

Izvor: 24sata, 09.Sep.2014, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Brod Teatar" stigao, ali je samo u prolazu

“Brod Teatar” vratio se u grad posle 24 dana plovidbe po rekama Evrope.

Međutim, u Novom Sadu zadržaće se samo do četvrtka kada nastavlja svoj put preko Beograda i Smedereva do krajnje destinacije - Rusa u Bugarskoj.

Na bačkoj strani obale Dunava, podno Varadinskog mosta, i sutra će biti održan program koje je videla ili će da vidi publika u ostala 24 grada Evrope, kroz koje brod plovi. Program počinje u 16 sati radionicom perkusionista

i plesača, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << zatim sledi izložba i okupljanje na palubi broda.

U 18 sati počinje dizajnerska radionica pod nazivom “Napravi svoju sopstvenu stolicu na obali”, a u 20.30 i 21.30 časova performans savremenog plesa u toku kojih će biti i izložba videa i interaktivnih instalacija. Ovaj projekat pod nazivom "Reke Evrope - RIVers of Europe" u Srbiji vodi Studentski kulturni centar “Novi Sad”.

Osnovni element programa je plesni performans, ali takođe uklјučuje i prezentaciju vizuelnih elemenata, izložbu i besplatne umetničke radionice za decu. Na Brod Teatru živi 20 umetnika, učesnika radionica, procesa produkcije i performansa, izložbi i koncerata iz 16 partnerskih organizacija uklјučenih u pripremu programa.

Brod je krenuo da se spušta iz Beča i do kraja putovanja obiće 11 zemalja. Zajedno sa autobuskom turnejom, koja sledi posle putovanja brodom, obuhvatiće 52 performansa u 38 gradova.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.