Britanski veteran u 90. godini odlučio da promeni pol

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski veteran u 90. godini odlučio da promeni pol

Patriša Dejvis rođena je kao Piter, oduvek je znala da je žensko, ali je sebi i drugima to priznala tek sada, kada puni 90 godina.

Britanski vojni veteran iz Drugog svetskog rata u svojoj 90. godini života shvatio je da je žena. Patriša Dejvis je posle godina skrivanja odlučila da prizna da je žena.

"Još od svoje treće godine života znala sam da sam žensko, ali živela sam u strahu od toga šta će reći porodica i društvo. Prošle godine odlučila sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da pređem u ženski pol. Počela sam sa medicinskom terapijom estrogena", ispričala je.

Penzionisana fotografkinja služila je vojsku između 1945. i 1948. godine, a tvrdi da želi da doživi stotu kao i njena ujna.

"Pao mi je ogroman teret s leđa. Živela sam svih ovih godina u laži. Prvo sam rekla nekim komšijama. Posavetovali su me da ne brinem dokle god se osećam srećno", kaže Patrisija, rođena kao Piter.

U mladosti se igrala sa ženskim igračkama, ali to njenim roditeljima nije bilo čudno.

"Oduvek su me privlačile žene, ali ne u seksualnom smislu. Želela sam da budem kao one. Spasavalo me je to što imam lud smisao za humor, pa sam tako preživela neke teške trenutke", dodala je ona.

Patriša je tri godine služila vojsku, bila je u vojnim snagama na Dalekom istoku, u Indiji, istočnoj Africi i Palestini.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.