Bolesti jetri prete da postanu glavni uzrok smrti

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolesti jetri prete da postanu glavni uzrok smrti

Počinje sezona praznika i pošteno je priznati da se tokom prazničnog perioda svi opuste i povremeno popiju neku čašicu, ali uživanje u alkoholu ima loše strane koje mogu dovesti do fatalnih posledica.

Bolesti srca uskoro će prestati da budu glavni uzrok smrti. S neslavnog trona će ih do 2020. godine skloniti bolesti jetre. Prema istraživanju koje je objavio Lanset Medikal Žurnal, alkohol i gojaznost su uzroci koji će dovesti do toga.

Ono što još više zabrinjava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << piše Independent, je starosna dob pacijenata s bolestima jetre.

"Radi se o mladim i sredovečnim ljudima. Pre nekoliko nedelja sam bio u poseti svojim pacijentima, a trećina ih ima manje od 40 godina", kaže profesor Nik Šeron, stručnjak za bolesti jetre sa Univerziteta u Sautemptonu, koji je učestvovao u istraživanju.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.