Bistrionica o javnom mnjenju u utorak u CK13

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bistrionica o javnom mnjenju u utorak u CK13

Bistrionica o javnom mnjenju održaće se u utorak, 27. februara u Omladinskom centru CK13.

Javno mnjenje predstavlja mišljenje o nekom značajnom društvenom pitanju koje je dominantno u javnosti neke veće socijalne grupe u određenom trenutku. Javno mnjenje čine trenutni stavovi i uverenja i zato je ono vrlo fluidno, podložno promenama, kontroli i manipulacijama političkih i ekonomskih centara moći, a posebno važnu ulogu imaju masovni mediji.

Biće reči o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kako se kod nas kreira javno mnjenje i kako se ono menjalo u prethodnom periodu po raznim pitanjima od tzv. "nacionalnih" poput nezavisnosti Kosova, preko društvenih poput odnosa prema Paradi ponosa, do lokalnih problema koji se na vrlo diskutabilan način tretiraju u medijima.

Bistrionica je zamišljena kao prostor u kojem se slobodno diskutuje o temama od važnosti za društvo, na otvoren način, uz poštovanje kulture dijaloga, a prevashodni cilj je razmena mišljenja. Cilj je da svi koji dođu ravnopravno učestvuju u razgovoru.

Bistrionice su deo projekta "Naša samouprava" u okviru kojeg se Omladinski centar CK13 bavi animiranjem građana za aktivno učešće u lokalnoj samoupravi i zagovaranjem prava na autonomno odlučivanje o lokalnim pitanjima kao jednog od osnovnih preduslova demokratizacije društva.

Program će početi u 19 časova.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.