Besplatna obuka za bezbednu vožnju

Izvor: B92, Tanjug, 10.Mar.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna obuka za bezbednu vožnju

Osiguranje DDOR Novi Sad obezbedilo je svim kupcima kasko osiguranja na Sajmu automobila u Beogradu besplatan početni trening bezbedne vožnje u Nacionalnoj vozačkoj akademiji NAVAK.



Uz polisu kasko osiguranja, vozači će dobiti i 30 odsto popusta za intenzivni trening u NAVAKU, dok će oni koji obnavljaju polise dobiti 30 odsto popusta na sve obuke, izjavili su Tanjugu predstavnici tog osiguranja.

DDOR će svima koji završe trening obezbediti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodatnih 10 odsto popusta na premiju za pokriće štete prilikom saobraćajne nezgode u svakoj narednoj godini kasko osiguranja.

Predstavnici DDOR-a ukazali su da će omogućiti da više od 100.000 vozača prođe trening bezbedne vožnje, gde će naučiti da se snalaze u kritičnim situacijama.

Obuka se obavlja u realnim uslovima, pri stvarnim brzinama do 120 kilometara na sat, na kolovozu i poligonu, a vozači će proći i kroz simulator čeonog sudara, prevrtanja, ali i kroz specijalni trenažer Formule jedan.

Prema svetskim iskustvima, ta vrsta treninga smanjuje broj poginulih godišnje i do 17 odsto, a statistika pokazuje da se 80 odsto nesreća događa po lepom i suvom vremenu. Najviše poginulih i povređenih je u maju, junu i avgustu.

Podaci takođe pokazuju da 70 odsto pešaka sigurno gine u slučaju sudara sa vozilom, bez obzira na to ko je krivac.

U saobraćajnim nesrećama u Srbiji prošle godine poginulo je 800, a povređeno više od 21.000 ljudi. Od 1980. godine, Srbija je ostala bez 40.000 stanovnika, koji su život izgubili u saobraćaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uz kasko besplatna obuka za bezbednu vožnju

Izvor: Kurir, 10.Mar.2010

BEOGRAD, 10. marta (Tanjug) - Osiguranje DDOR Novi Sad obezbedilo je svim kupcima kasko osiguranja na Sajmu automobila u Beogradu besplatan početni trening bezbedne vožnje u Nacionalnoj vozačkoj akademiji NAVAK. Uz polisu kasko osiguranja, vozači će dobiti i 30 odsto popusta za intezivni trening...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.