Izvor: Radio 021, 03.Sep.2020, 12:10

"Bejbi bum" među retkim gorilama u Ugandi

Uganda je objavila kako je zabeležila "bejbi bum" gorila u nacionalnom parku koji je pod zaštitom UNESCO-a i jedna od najvećih turističkih atrakcija u toj afričkoj državi.

Pet beba gorila rođeno je u samo šest nedelja u nacionalnom parku Bvindi, objavila je UWA, ugandska agencija zadužena za zaštitu prirode. Park se nalazi na jugozapadu Ugande, uz granicu s Demokratskom Republikom Kongo.

Poslednja gorila rođena je ovaj vikend, čime je broj novorođenih ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godine narastao na sedam. Prošle godine je rođeno samo troje. Sve bebe rođene su u istoj grupi imena Rušegira.

"Ovo je izuzetno neuobičajeno, to je veliki blagoslov", kazao je Bašir Hangi, portparol UWA. Dodao je kako je velik broj rođenih gorila pokazatelj da konzervatorske mere uspevaju, uprkos čestim slučajeva krivolova i drugih pretnji divljini.

Turizam je jedan od najvećih izvora zarade za Ugandu. Posetioci stižu u tu afričku državu kako bi u savanama gledali slonove, lavove, žirafe, nosoroge i druge velike životinje.

Bvindi zauzimaa 320 kilometara kvadratnih i dom je za velikog broja životinja i guste tropske šume.

Turisti u park stižu kako bi posmatrali oko 400 planinskih gorila, što je otprilike polovina ukupne svetske populacije.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.