Begunac iz zatvora ponovo ubio čoveka

Izvor: Blic, 17.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Begunac iz zatvora ponovo ubio čoveka

NOVISAD - Policija traga za Mišom P. (28) iz Doboja zbog sumnje da je ubio Novosađanina Dragana Sremčića (48) u noći između subote i nedelje.



Miša P., inače odbegli robijaš, osumnjičen je da je sporne noći izbo Sremčića u njegovom stanu u Ulici cara Dušana 72, a potom pokušao da sakrije telo. Kao jedan od potencijalnih motiva ovog svirepog ubistva u novosadskoj policiji se pominjala i mogućnost da su žrtva i ubica bili u homoseksualnoj vezi. U prilog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njoj ide i činjenica da je Sremčić, kada je pronađen, bio bez odeće.

- Takođe se ne isključuje mogućnost da je žrtva pokušala da zavede osumnjičenog koji ga je iz tog razloga ubio - kaže izvor „Blica” blizak istrazi.

Osumnjičeni je naneo Sremčiću ubode nožem po grudima i glavi, nakon čega je umotao njegovo telo u beli čaršav. Žrtvu, obučenu samo u donji veš, ubica je zatim izvukao iz stana na trećem spratu i poneo u podrum. Krvavi tragovi pokazuju da je osumnjičeni zatim vukao telo sve do visokog prizemlja, gde je telo i pronađeno. Pretpostavlja se da je ubica pobegao kada je čuo da se otvaraju vrata na liftu ili ulazna vrata drugih stanova.

Surovo ubistvo otkriveno je oko 23 sata, kada su dvojica stanara zgrade, izlazeći u grad, zatekli jeziv prizor.

Telo je bilo umotano u beli čaršav koji je na pojedinim mestima bio natopljen krvlju. Prizor je bio jeziv, a videlo se da čoveku nema pomoći - rekao je jedan od stanara koji je među prvima pozvao Hitnu pomoć.

Po dolasku na lice mesta, lekari su konstatovali smrt. Ubrzo je počela opsežna istraga u kojoj su uzeti tragovi od prizemlja, gde je telo pronađeno, pa sve do trećeg sprata, gde je Sremčić stanovao. Već narednog jutra policija je Mišu P. identifikovala kao ubicu za kojim je odmah raspisana potraga. Kako „Blic” saznaje, osumnjičenom ovo nije prvo ubistvo koje je počinio. Ovaj mladić, rodom iz Doboja, pre pet godina na svirep način sekirom je ubio sugrađanina, zbog čega je osuđen na deset godina zatvora. Pre par meseci uspeo je da pobegne iz zatvora Orašje kod Tuzle i prebegne u Srbiju, gde je ponovio zločin. Pretpostavlja se da je motiv ubistva Sremčića bio koristoljublje, mada se još ne zna šta je ubica odneo iz stana žrtve. Sremčić je u pomenutom stanu živeo sa ćerkom, gde su se doselili nakon što im je srušena kuća u Ulici Danila Kiša. Bio je razveden, a jedan period je radio kao taksista. Policija pretpostavlja da su se ubica i žrtva poznavali, s obzirom na to da na ulaznim vratima stana nije bilo znakova provale.

Detalj koji je i dalje ostao nejasan u ovoj priči jeste u kakvom je odnosu Sremčić bio sa svojim ubicom. Činjenica da je žrtva pronađena naga, samo sa čarapama na nogama, dodatno je zbunila istražne organe. Pretpostavlja se da je i ubistvu prethodilo konzumiranje alkohola jer su u stanu pronađene flaše ispijenog pića. Prema saznanjima policije, ovo nije bio prvi put da je Sremčević pio u društvu svog ubice jer su i ranije viđani zajedno po lokalnim kafanama, što je i pomoglo da policija identifikuje ubicu. Takođe, na mesta zločina su pronađeni brojni tragovi koji su istražne organe ubrzo doveli do identiteta ubice.

Robijaša uhvatila panika

- Zatečeno stanje ukazuje da ubistvo najverovatnije nije bilo planirano. Tragovi koji su po celom stanu, kao i način na koji je ubica želeo da se reši tela upućuju da je reč o osobi koja se, nakon počinjenog dela, uspaničila, usled čega je napravila niz grešaka, koje su je otkrile kao potencijalnog počinioca - saznaje „Blic” u policiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nož potegao robijaš

Izvor: Večernje novosti, 17.Nov.2008

Samo nekoliko sati posle misterioznog ubistva Dragana Sremčića (48), u zgradi broj 72 u Ulici cara Dušana na novosadskom naselju Grbavica, u subotu oko 23 časa, policija je identifikovala osumnjičenog. Intenzivno se traga, saznajemo, za Mišom Petkovićem (28) iz Doboja

Nastavak na Večernje novosti...

Novosađanina ubio odbegli robijaš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2008, 10:37

NOVI SAD - Policija traga za odbeglim robijašem Mišom P. (28) iz Doboja, zbog sumnje da je ubio Novosađanina Dragana Sremčića (48)...Kako izveštavaju neki mediji, pozivajući se na policijske izvore, Miša P. osumnjičen je da je u noći između subote i nedelje izbo nožem Sremčića u njegovom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.