Begeč: Noćne straže meštana u borbi za Kulturni centar

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Begeč: Noćne straže meštana u borbi za Kulturni centar

Meštani Begeča čuvali su u noći između ponedeljka i utorka stražu ispred Kulturnog centra zbog najave da će JP Poslovni prostor preuzeti neke prostorije unutar tog objekta.

Spor između Begečana i JP "Poslovni prostor" o vlasništvu i pravnom statusu zgrade koja je danas Kulturni centar vodi se već nekoliko nedelja, a svoj vrhunac doživeo je u utorak kada su okupljeni građani sprečili predstavnika novosadskog preduzeća da uđe u objekat.

Okupljeni Begečani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za nastalu situaciju krive nekadašnjeg predsednika Saveta mesne zajednice Živana Vasića koji je, kako kažu, neovlašćeno 2010. potpisao da deo zgrade pripadne Gradu. Vasić, sada odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini grada, kaže da nije ništa prepisao, kao i da je Zakon o javnoj svojini jasan i da sve lepo piše u zemljišnim knjigama.

Problema je bilo i u ponedeljak kada su, po tvrdnjama očevidaca, Vasić i bivši direktor Kulturnog centra Bogdan Čiča, viđeni kako obijaju bravu na jednoj od kancelarija.

Pozvana je policija koja je napravila zapisnik, a dva člana Saveta mesne zajednice su zamenili pomenute brave, zbog čega je protiv njih u utorak podignuta krivična prijava.

Građani Begeča su 5. septembra održali zbor na kome je doneta odluka o poništenju svih odluka prethodne vlasti koje se tiču Kulturnog centra, seoskog groblja i vodovoda. Oni su tom prilikom pozvali nadležne da utvrde pravno vlasništvo i pravni status Kulturnog centra u tom mestu.

Pravni status samo je jedan od problema, kazala je za 021 direktorka Kulturnog centra Lidija Sanković. U razgovoru sa njom saznali smo da bivši direktor centra Bogdan Čiča dva meseca odbija da preda službeni pečat te ustanove čime joj se onemogućava normalno funkcionisanje i konkurisanje za gradske projekte. (Nikola Maticki)

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.