Barać: U zakone ugrađeni interesi tajkuna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barać: U zakone ugrađeni interesi tajkuna

NOVI SAD - Predsednik Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać tvrdi da u Srbiji nema borbe protiv korupcije, jer se zakoni u republičkom parlamentu donose u interesu tajkuna, nagodbama političkih partija.

"Kod nas se zakoni usvajaju po nagodbama političkih partija i u njih su često ugrađeni interesi tajkuna i finansijskih centara moći, zbog čega ne može biti ni govora o borbi protiv korupcije u Srbiji", izjavila je Baraćeva za novosadski "Građanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << list".

Ona je istakla da je Srbija jedina država u Evropi koja nema revizorsku instituciju za kontrolu javnih novčanih tokova.

"Skupština Srbije godinama ne usvaja završni račun budžeta, ni izveštaj o finansiranju političkih stranaka, niti izveštaje o javnim fondovima. Nažalost, opozicija ne traži kontrolu novčanih tokova, a srpskoj vlasti je u interesu, da što duže održava takvo stanje u kome ne postoji nikakva kontrola novčanih javnih tokova", konstatovala je Baraćeva.

Baraćevoj je pre dva dana dodeljena Povelja za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić", a reč je o nagradi koju zajednički dodeljuju Unija sindikata i Kuća pravde iz Strazbura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.