Bajatović podelio 6,5 miliona dinara donacija

Izvor: S media, 06.Feb.2010, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović podelio 6,5 miliona dinara donacija

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović uručio je danas humanitarne donacije u iznosu od 6,5 miliona dinara, kao pomoć za 25 ugroženih pojedinaca i porodica, Dečijoj bolnici u Tiršovoj, Porodilištu u Novom Sadu, Dečijem selu u Sremskoj Kamenici i KCB "Dragiša Mišović".

Bajatović je tom prilikom rekao da se radi o ličnom činu, jer je odlučio da sredstva koja je primio na ime članstva u Upravnom odboru preduzeća "Jugorosgas" i odlučio da ih podeli u humanitarne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svrhe.

U oktobru ove godine, Bajatović je najavio da će u humanitarne svrhe podeliti još pet miliona dinara, pošto na ime članstva u Upravnom odboru "Jugorosgasa" mesečno prima oko 8.000 evra.

Objašnjavajući zašto se odlučio da po milion dinara uruči Dečijoj bolnici u Tiršovoj, Porodilištu u Novom Sadu, Dečijem selu u Sremskoj Kamenici i KCB "Dragiša Mišović" i po 100.000 dinara za 25 pojedinaca, Bajatović je rekao da je u tome imao pomoć redakcija domaćih pisanih i elektronskih medija, i napomenuo da na njih računa i u narednoj akciji podele humanitarne pomoći od pet miliona dinara.

Bajatović je rekao da on nije bio za to da se od ove donacije pravi medijski dogadjaj, ali su ga kolege iz "Srbijagasa" ubedili da to treba uraditi, u cilju propagiranja solidarnosti medju ljudima, podsetivši da je pre stupanja na funkciju u "Jugorosgasu" obećao da će organizovati humanitarnu akciju ove vrste i to je bilo samo pitanje dana.

Odgovarajući na pitanje da li se posle ovoga može očekivati sličan gest humanosti i drugih ministara i vladinih funkcionera, Bajatović je rekao da je jedan broj ministara istovremeno i u upravnim odborima nekih državnih ustanova i oni se svojih dodatnih primanja odriču u korist nekih ustanova, ali koje tačno on to ne zna.

"U svakom slučaju, onaj ko ima viška sredsdstava i jako velika primanja, bilo bi jako lepo da pokaže izvestan gest humanosti", istakao je Bajatović i dodao da on današnji dogadjaj shvata kao poziv na humanost, jer zbog krize koja dugo traje, sve je više ljudi kojima treba pomoć.

U neposrednom kontaktu sa ljudima kojima je uručena pomoć, bilo je i dirljivih scena i suza, a i sam Bajatović je bio vidno uzbudjen, jedva sudržavajući emocije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.