Aviokompanije čiji avioni nikada nisu pali

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aviokompanije čiji avioni nikada nisu pali

Opšte je poznata činjenica da su neke aviokompanije sigurnije od drugih. Međutim, mnogi ljudi su ubeđeni da je svaka aviokompanija doživela bar jedno rušenje aviona, iako to ne mora nužno biti istina.

Britanski "Telegraph" je obavio istraživanje o kompanijama koje posluju bez ijednog zabeleženog pada aviona.

Hawaiian Airlines leti od 1929. i od svojih početaka nije imao fatalnih nesreća i tako je postao aviokompanija koja nikad nije zakazala što se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tiče sigurnosti putnika.

EasyJet postoji od 1995. i od tada nije pronađen nijedan problem sa avionom i ni jedan avion nije pao.

Prvi avion kompanije Ryanair je poleteo 1985. i u svoje 33 godine postojanja, imao je samo jedno prinudno sletanje u Rimu nakon što su ptice uletele u motor, nos i krila aviona.

British Airways svoje začetke beleži davne 1974. godine i od tada je imao samo jednu nesreću u kojoj se njihov avion približio avionu iz Slovenije na nebu iznad Zagreba. Ova kompanija od 1985. nije imala ni jednu nesreću i spada u 20 najsigurnijih aviokompanija.

Qatar Airways leti od 2004. godine i nijedan njihov let nije se srušio, ali su se dva zapalila, jedan 2007. a drugi deset godina kasnije.

Prema stranici "Plane Crash Info" postoje 42 aviokompanije koje nikada nisu doživele pad aviona, a na prvom mestu je Air Berlin, prati ga Air Europa i AirTrain Airways.

Prema listi 20 najsigurnijih kompanija, na prvom mestu je Air New Zealand, a na drugom Alaska Airlines.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ovo su najsigurnije avio kompanije na svetu čiji avioni nikada nisu pali

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2018, 07:30

Opšte je poznata činjenica da su neke avio kompanije sigurnije od drugih i da ulivaju veće poverenje među onima koji imaju strah od letenja...Iako su mnogi od nas ubeđeni da ne postoji aviokompanija koja nekada nije imala neku nezgodu ili beleži pad aviona, to nije nužno i istina. Nedavno je Britanski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.