Auto-put od Subotice do Novog Sada u lošem stanju, rekonstrukcija možda naredne godine

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto-put od Subotice do Novog Sada u lošem stanju, rekonstrukcija možda naredne godine

Desna strana auto-puta od Subotice do Beograda, posebno deonica do Novog Sada, na mnogim mestima je u veoma lošem stanju.

Osim uočljivih zakrpa i pukotina, asfalt je prepun ulegnuća, zbog čega vožnja nije nimalo prijatna.

Kada u takvo ulegnuće uletite tokom vožnje, pogotovo noću, na trenutak kao da izgubite kontrolu nad vozilom, priča za "Blic" subotički taksista Zvonimir Ivanković.

"Na tim deonicama se još vide linije iz vremena kada je traka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bila dvosmerna i nekadašnja centralna linija i krajnje linije. Asfalt je u poslednjih 10 godina samo krpljen. Vide se tri-četiri drugačije boje zakrpa. U starom automobilu mi se sve treslo u toku vožnje tim delom autputa, a sada imam novija kola, pa se manje oseti", kaže Ivanković.

On izdvaja primer koji je doživeo dok je vozio mušteriju do Novog Sada.

"Kada smo izašli iz Subotice i naišli na lošu deonicu, putnik se stresao i rekao da je osetio turbulenciju. Sve se zatreslo kao da smo u avionu. Najviše ima ulegnuća u boji asfalta, pa su gotovo nevidljiva. Teško ih je videti golim okom, ali se jako osete tokom vožnje. Jako velike rupe nisam primetio, ali napuklina i ulegnuća zaista ima mnogo", kaže Ivanković.

V.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak priznaje da je auto-put od Subotice do Novog Sada u veoma lošem stanju.

"Sledeće godine trebalo bi da za Koridor 10 uzmemo od Svetske banke kredit od 16 miliona evra i sredimo kompletan auto-put od Horgoša do Novog Sada. Do tada ćemo nastojati da popravimo stanje putem redovnog održavanja", navodi Drobnjak.

Ostatak teksta čitajte u današnjem izdanju Blica.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Autoput od Subotice do Novog Sada pun „brda“ i „dolina“

Izvor: NoviSad.com, 18.Okt.2018

Desna strana auto-puta od Subotice do Beograda, a posebno deonica do Novog Sada, na mnogim mestima je u veoma lošem stanju. Osim uočljivih zakrpa i pukotina, asfalt je prepun ulegnuća, zbog čega vožnja nije nimalo prijatna, piše Blic..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.