Aukcija vina za mlade novosadske naučnike

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aukcija vina za mlade novosadske naučnike

Aukcija vina najreprezentativnijih vina iz regiona održaće se u Galeriji Matice srpske u petak, u 5. februara u 19 časova.

Ova aukcija održava se u humanitarne svrhe, a sav prikupljeni novac ići će u finansiranje projekta "Od malih znalaca do velikih genijalaca", za mlade novosadske naučnike.

- Želimo da pomognemo mladim novosadskim talantima i naučnicima da dođu do izražaja kako bi napredovali i svoje znanje što brže ostvarili i u praksi. Ovo je skromni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << doprinos našeg Rotary kluba - saopšteno je iz najmlađeg Rotary kluba "Alba Mons".

Prikupljena sredstva će biti donirana za učešće mladih iz Srbije u međunarodnom socijalno-pedagoškom mirovnom projektu "Mirno more-Friedensflotte 2016" i za mjuzikl Osnovne škole "Nikola Tesla" u okviru njihovog projekta "Tesla nas povezuje", povodom 60 godina postojanja škole i 160 godina od rođenja Tesle.

"Mirno more" je projekat koji je već dve decenije usmeren na decu i mlade iz republika bivše Jugoslavije različitog etničkog i socijalnog porekla, pripadnike marginalizovanih slojeva društva i ratom zahvaćenih područja pod motom "Odbaciti sve predrasude preko palube i živeti zajedno na jednom brodu". Mjuzikl "Poslušaj moje srce" ima za cilj da podigne svest o značaju nenasilne komunikacije, međusobne tolerancije i prihvatanja drugog i drugačijeg. U mjuziklu su obrađeni lik i delo Nikole Tesle kao uzor i težnja mađih generacija da krenu njegovim putem, putem nauke i obrazovanja.

Autor:  021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.