Izvor: Radio 021, 10.Feb.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general otkazao posetu Prištini zbog takse

Komandant Nacionalne garde Ajove general-major Timoti Or otkazao je posetu Kosovu, jer premijer Kosova Ramuš Haradinaja odbija da suspenduje takse na srpske i proizvode iz BiH, prenose prištinski mediji.

Zvaničnici američke Ambasade u Prištini obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, kada se obeležava 11 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, prenosi portal "Koha".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
U pismu, koje je Rama poslao predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, navodi se da je na sastanku sa vojnim atašeom SAD general-majorom Kristoferom Konorom obavešten da je otkazivanje posete generala Ora "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova".

Konor je upozorio Ramu da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Tačijev savetnik Ardijan Arifaj potvrdio je da je Rama u pismu naveo da SAD razmatraju i neke druge mere i da je poseta Ora otkazana zastoja u dijalogu sa Srbijom.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ambasada SAD: General otkazao posetu PR zbog taksi

Izvor: B92, 11.Feb.2019, 14:51

Priština -- Ambasada SAD u Prištini potvrdila je da je komandant Nacionalne garde Ajove, general-major Timoti Or, otkazao posetu Kosovu...On je posetu otkazao zbog, kako kažu u ambasadi, taksi koje su za proizvode iz Srbije nametnule privremene prištinske insitucije...Portparol američke ambasade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.