Izvor: Radio 021, 19.Okt.2019, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka vojska izbacila iz upotrebe flopi diskove

Američko vazduhoplovstvo je konačno iz upotrebe izbacilo flopi diskove, popularne diskete i to ne bilo koje, već one od 5.25 inča.

Naime, sistem ranig upozorenja na nuklearne napade (SACCS), dizajniran je i sagrađen još 1972. godine, i tadašnji kompjuteri u sistemu su koristili prve flopi diskove.

Kasnije se prešlo na novije diskete od 3.5 inča, međutim, zbog tromosti administracije, ovi računari nikad nisu menjani – jer su radili svoj posao. Verovatno bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i nastavili - da globalno više nema proizvođača novih flopi diskova.

Novi računari za lansiranje sada koriste SSD diskove, čija je tačna specifikacija, naravno, tajna. Zanimljivo je i da je ovaj deo nuklearnih snaga SAD imao ubedljivo najstariju tehnologiju u celoj armiji. Slično ovome, i Spejs Šatlovi NASE su do 2004. takođe koristili flopi diskove u svojim kompjuterima (tzv. GRID sistem).

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.