Amazon nakon kritika uklonio sve proizvode sa nacističkim obeležjima

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2018, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amazon nakon kritika uklonio sve proizvode sa nacističkim obeležjima

Amazon je uklonio sve proizvode sa nacističkim i rasističkim obeležjima.

Političari i različite organizacije koje prate grupe za širenje mržnje, identifikovale su nekoliko prodavaca koji su nudili robu sa zabranjenim simbolima, piše BBC.

Amazon tvrdi da je blokirao prodavce, stopirao prodaju predmeta i da trenutno utvrđuje postojanje drugih proizvoda sa sumnjivim simbolima.

Na onlajn prodavnici nuđen je nakit sa nacističkom svastikom, kao i muzičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i audio knjige koje veličaju fašističke stavove.

U izveštaju koji je objavljen prošlog meseca, grupa za podršku radničkim porodicama i Centar za rasu i ekonomiju tvrdili su da Amazon pomaže nacistima i modernim nacionalističkim grupama da napreduju putem prodaje zabranjene robe. Izveštaj je naveo kongresmena Kita Elisona iz Minesote da pošalje pismo Amazonu u kojem izražava veliku zabrinutost zbog slučaja reklamiranja nacističkih i rasističkih ideologija.

Potpredsednik Amazona Brajan Hasmen obrazložio je kongresmenu Elisonu korake koje su preduzeli, kako bi se uklonili nepoželjni proizvodi.

U daljem obrazloženju navodi se da je Amazon oformio timove istražitelja koji će skenirati listinge na kojima se traže proizvodi koji krše politiku sajta ili nacionalne zakone. Osim samostalne akcije, Amazon je u istragu uključio i potrošače koji prijavljuju kršenje zakona.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.