Aktivisti ponudili utočište katalonskoj vladi

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti ponudili utočište katalonskoj vladi

Francuski aktivisti ponudli su utočište katalonskoj vladi, ako se pogorša sukob između Katalonije i Madrida, objavio je radio Frans Blu.

Predsednik Odbora za samoproglašene u Severnoj Kataloniji Robert Kazanovas, rekao je da ta aktivistička grupa ima vilu kod Perpinjana spremnu da ugosti katalonskog predsednika Karlesa Pućdemona i da želi da iznajmi još nekoliko nekretnina.

"Želimo da budemo spremni ako se situacija pogorša i ako bude hapšenja, pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što se zatvori granica", izjavio je Kazanovas.

Španski senat u petak bi trebalo da glasa o zahtevu premijera Marijana Rahoja da se raspusti Pućdemonova vlada i održe regionalni izbori, nakon što se katalonska administracija oglušila na odluke suda o zabrani referenduma o nezavisnosti. Perpinjan i obližnja oblast Rusijon istorijska su katalonska jezična područja pripojena Francuskoj u 17. veku.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.