Ajkula ubila mladića na plaži u Australiji

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajkula ubila mladića na plaži u Australiji

Mladić je preminuo od povreda zadobijenih u napadu ajkule u blizini plaže na australijskom ostrvu Whitsunday.

Policija australijske pokrajine Kvinslend saopštila je da je 33-godišnji turista iz Viktorije pretrpeo kobni napad ajkule tokom rekreativnog ronjenja. Muškarac je zadobio smrtonosne povrede ekstremiteta i preminuo je u ambulantnom helikopteru na putu do bolnice.

U blizini plaže na istom ostrvu i prošlog meseca su se dogodila dva napada ajkule. U napadima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su bez noge ostale 12-godišnja devojčica i 46-godišnja žena. Lokalne vlasti su nakon tih napada poduzele preventivne mere i ubile pet ajkula u blizini plaže, ali mere su obustavljene nakon glasnih kritika organizacija za zaštitu okoline i divljači.

Autor: Anadolija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.