Advokat zatražio izuzeće okružnog tužioca

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 24.Jul.2009, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat zatražio izuzeće okružnog tužioca

NOVI SAD - U novosadskom Okružnom sudu juče je za 14. septembar odloženo suđenje vođi organizacije „Nacionalni stroj“ Goranu Davidoviću (34) i još osmorici optuženih za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i za nasilničko ponašanje.

Suđenje devetočlanoj grupi, zbog napada na učesnike antifašističkog skupa održanog u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, odloženo je na zahtev branioca jednog od optuženih Veselina Cerovića, koji je zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izuzeće Okružnog javnog tužilaštva, odnosno da se predmet prosledi Republičkom javnom tužilaštvu.

Advokat Cerović, branilac Predraga Milovanovića (27) iz Zemuna, izjavio je novinarima da je „u ime svog klijenta i nadam se ostalih kolega“ tražio da se izuzme okružni tužilac „zbog tenzije stvorene u vezi sa ovim predmetom pre i posle događaja, izjava pojedinih predstavnika nevladinih organizacija, nezavisnih intelektualaca i političara“.

On je istakao da u optužnici za krivična dela koja se optuženima stavljaju na teret „nije jasno izdiferencirano da li su ta lica imala svest o izazivanju nacionalne, rasne i verske mržnje“ i dodao da se ni tužilac koji je pisao optužnicu juče nije pojavio u sudnici, a njegov zamenik „nije upoznat s celinom predmeta“.

Davidovićev branilac, advokat Dragoljub Barjamović izjavio je da je njegov klijent najavio dolazak na suđenje „kako bi dokazao da je nevin“ i dodao da ništa ne zna o postupku za ekstradiciju Davidovića, koji legalno boravi u Italiji, gde je njegova supruga trajno nastanjena.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.