ATP Vojvodina - stečaj ili reorganizacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2009, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP Vojvodina - stečaj ili reorganizacija

NOVI SAD - U novosadskom Trgovinskom sudu u četvrtak biće održano novo ročište u postupku stečaja ATP Vojvodina.

Na ročištu bi trebalo da se raspravlja o planovima za reorganizaciju preduzeća koje su dostavili stečajni upravnik i bivši vlasnik Ilija Dević.

Prema stečajnom bilansu imovina preduzeća procenjena je na 566 miliona dinara a ukupna potraživanja iznose 1,542 milijardi dinara.

Za najveći deo potraživanja (1.169 milijardi dinara) poverioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imaju upisana obezbeđenja,međutim sva imovina na kojoj su upisani tereti procenjena je na oko 422 miliona dinara,što znači da ,ukoliko bi se proglasio bankrot, svega 36 odsto duga bilo bi namireno.

Sva druga imovina na kojoj nema tereta vredna je oko 144 miliona,tako da bi veći deo poverilaca ostao nenamiren .

Reorganizacija preduzeća predstavlja drugu mogućnost a plan stečajnog upravnika predviđa aktiviranje rada nove stanice kroz pružanje staničnih usluga,izdavanje poslovnog prostora u zakup i održavanje međunarodnih autobuskih linija.

Plan predviđa moguću zaradu od 165 miliona dinara godišnje a prvenstvo u namirenju imali bi radnici koji bi dobili minimalne zarade za godinu dana i doprinose za dve godine.

Na taj način bi se ublažile socijalne tenzije za 503 radnika koji čekaju plate više od dve godine a istovremeno smanjio bi se i broj stečajnih poverilaca.

Za pet godina koliko bi trajalo sprovođenje plana bilo bi namireno 70 odsto potraživanja ,a ostali, veći poverioci imali bi udeo u vlasništvu preduzeća.

Posle rasprave biće zakazano novo ročište na kojem će se glasati o tome da li preduzeće ide u bankrot ili reorganizaciju.

Rasprava o planovima prvobitno je trebalo da bude održana u 17. jula ali je odgođena zbog dojave o postavljenoj bombi u zgradi suda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.