Izvor: Luftika.rs, 17.Okt.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

16 sjajnih razloga zbog kojih je dobro da imate redovan seks

Redovno upražnjavanje seksa osim što će vam doneti trenutke za uživanje dobro je i za zdravlje, a stručnjaci su objasnili i zašto. Redovan seks donosi vam sreću, dugovečnost i dobro zdravlje, pa nema razloga da što češće ne uživate u intimnim odnosima sa svojim partnernom.
Ovo su 16 sjajnih razloga zbog kojih je dobro da svakodnevno imate seks
Smanjuje stres – duboko disanje tokom seksa smanjuje osećaj stresa. Takođe, tada se pojačano proizvodi hormon sreće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << što je odlično u borbi protiv depresije.
To je odlična telesna vežba – kalorije se tope, a mišići jačaju. Testosteron koji se proizvodi tokom seksa čini kosti i mišiće jačima.
Snižava krvni pritisak – Grljenje i seks su odlični za snižavanje krvnog pritiska jer umiruju.
Jača imunitet – redovan seks smanjuje šanse za dobijanje gripe i prehlade, jer jača imunološki sastav. Naime, nivo imunoglobina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava.
Doprinosi mladolikom izgledu – seks tri puta nedeljno može vas podmladiti za deset godina.
Srce je zdravije – kako se tokom seksa topi višak kilograma, to ima odličan uticaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.
Smanjuje bol – stručnjaci kažu kako seks smanjuje nivo određenih tipova boli. Npr. istraživali su obolele od artritisa i pacijenti koji su imali redovan seks, manje su osećali bol.
Jača poverenje i intimu među partnerima – seks povećava nivo oksitocina u telu – hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže.
Šanse za rak su manje – redovna ejakulacija snižava šanse za razvoj raka prostate, kažu stručnjaci.
Jača mišiće karlice – redovan seks doprinosi stvaranju jačih mišića karlice. Uz to, mokraćni mehur i creva će raditi kako treba.
Zdravija prostata – ejakulacijom izlazi tekućina koju prostata proizvodi, a ako nema seksa, ona se zadržava zbog čega prostata može nabubriti, a to uzrokuje mnoge probleme.
Za bolji san – povećan broj otkucaja srca opušta, a opuštanje je najbolji put do dobrog sna.
Redovan ciklus – seks navodno može utecati na redovnost menstrualnog ciklusa, možda upravo zato što opušta i smanjuje stres.
Protiv erektilne disfunkcije – učestao seks, a time i veći broj erekcija, osiguravaju dobar protok krvi kroz penis, što doprinosi tome da tkivo ostaje zdravo.
Dugovečnost – zdravo srce, jači mišići, bolji protok kiseonika telom i sreća, samo su neki od faktora odgovornih za duži život.
Sperma je zdravija – redovnim seksom novi spermatozoidi uredno zamjenjuju stare u testisima pa je kvalitet sperme bolji, piše collectivelyconscious.net.
6 muških grešaka u seksu koje Srpkinje ne mogu da tolerišu
Izvor: 24sata.hr

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.