Сајам пословних могућности и пракси „Контех“ биће одржан 13. и 14. марта на ФТН-у (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 09:54

Сајам пословних могућности и пракси „Контех“ биће одржан 13. и 14. марта на ФТН-у (ВИДЕО)

Сајам пословних могућности и стручних пракси „Контех“ биће одржан 13. и 14. марта 2024. године на Факултету техничких наука у Новом Саду. У склопу самог Сајма по први пут ће бити одржани и академски дани 6, 8. и 9. марта.
Студирање је путовање пуно открића, како академских, тако и личних. Међутим, једно од највећих питања које мучи студенте док се приближавају крају свог образовања је: „Шта ћеш након завршетка факултета?“
Избор каријере, пронаћи праксу или можда покренути сопствени стартап? Могућности су бескрајне, али како одабрати прави пут? КОНТЕХ сајам пословних могућности и стручних пракси долази као светионик у мору недоумица. Организован од стране удружења студената електротехнике EESTEC LC Нови Сад, али КОНТЕХ је више од обичног сајма.
Фото: Градске инфо То је платформа где теорија сусреће праксу, где се идеје спајају са могућностима, и где студенти могу пронаћи одговоре на питање „Шта ћу даље?“
Шта студенти могу да очекује на Академским данима? Првог дана, 6. марта студенти ће имати прилику да присуствују Дану отворених врата Научно-технолошког парка, као и КОНТЕХ панел дискусији на тему „Кључне вештине 21. века: Приказивање потенцијала и успон на тржишту рада“, вођеној од стране стручњака из ових области.
Другог дана, 8. марта ће се одржати предавања у оквиру четири различите актуелне теме из ИТ индустрије. Такође, поред предавања, биће Speed dating са компанијама учесницама, NGO и StartUP зона. Последњег дана академских дана, 9. марта, фокус ће бити на студији случаја, где ћете са својим тимом имати прилику да решавате проблеме одређене теме.
Сајам је подржан од стране Факултета техничких наука у Новом Саду.
Традиционални део КОНТЕХ-а, сам Сајам, одржаће се 13. и 14. марта на Факултету техничких наука у Новом Саду под ексклузивним покровитељством компаније Schneider Electric. Више од 30 водећих компанија из различитих секотра технологије ће бити присутно, нудећи информације о праксама, запошљавању и пројектима на којима студенти могу радити.
Ово је шанса за студенте да директно разговарају са представницима компанија, сазнају шта они траже од будућих запослених, и како могу искористити своје вештине и знање на најбољи могући начин.
У току Сајма одржаваће се и Симулације разговора за посао, за који можете да се пријавите на сајту КОНТЕХ-а, где такође можете оставити и вашу биографију.
Већина студената не зна ШТА ЋЕ ДАЉЕ“ – али не мора бити тако. КОНТЕХ је ту да вам помогне да откријете своје страсти, развијете своје вештине и изградите пут ка успешној каријери. Не пропустите прилику да будете део овог јединственог догађаја и започнете своје путовање ка будућности пуној могућности.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by KONTEH (@konteh_sajam)


EESTEC (Electrical Engineering Students’ European Association) је непрофитно, неполитичко удружење студената основано у циљу да повеже студенте електротехнике и рачунарства широм Европе.
EESTEC LC Нови Сад основан је 2001. године и окупља студенте Факултета техничких наука у Новом Саду са бројних одсека електротехнике. Данас локални комитет у Новом Саду броји преко 320 чланова и један је од најактивнијих и најбројнијих.
Sajam zapošljavanja „Career Fair“ biće održan 17. aprila na FTN-u (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сајам пословних могућности и пракси „Контех“ биће одржан 13. и 14. марта на ФТН-у (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.