Izvor: Radio 021, 16.Maj.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"1 od 5 miliona" traži smenu vrha novosadske policije

Građanska inicijativa "1 od 5 miliona", u ime učesnika istoimenih protesta u Novom Sadu, zatražila je da načelnik novosadske Policijske uprave Milorad Šušnjić i kompletno rukovodstvo novosadske policije odmah podnesu ostavke.

U saopštenju navode da je "novosadska policija nedopustivo sporo i potpuno neadekvatno reagovala prošlog petka kada su u najstrožem centru grada napadnuti učesnici protesta i kada umalo nije stradalo jedno dete, a uopšte nije obavestila javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o daljem postupku protiv napadača i motivima napada". Dodali su i da policija nije otkrila ni ko je u nedelju uveče napao jednog od organizatora i aktivnih učesnika protesta Filipa Martina.

- Policijska uprava na čelu sa Miloradom Šušnjićem dozvolila je da Novi Sad, koji je decenijama važio za najmirniji grad u zemlji, postane poprište stalnih mafijaških obračuna, kriminala i nasilja. Broj ubistava se od 2014. godine povećao za petinu, a pojedine istrage traju i po 15 godina. Još su nerazjašnjena ubistva Velibora Vučurevića iz 2010. godine i službenika BIA Branka Glušice, koji je upravo učestvovao u akcijama protiv organizovanog kriminala, iz 2009. godine. Javnost ne zna ni ishod pretnji bombama i fizičkim nasiljem nad Albancima na Adicama od 6. maja ove godine. Građani Novog Sada su veoma uznemireni i zbog napada na našu sugrađanku kojoj je lopov 11. maja ove godine u sred dana na ulici strgao lančić sa vrata, a zatim ubio i njenog psa. Takođe, protiv načelnika Šušnjića i desetorice starešina Policijske uprave Novi Sad u februaru su podnete i krivične prijave zbog protivzakonitog pritiska na zaposlene - navode organizatori protesta "1 od 5 miliona".

Oni su dodali i da proteklih meseci tokom održavanja protesta policije nema, ako se izuzmu pripadnici u civilu koji budu na trgu.

- Policija ne može sedeti u stanici tokom protesta dok vladajući režim već mesecima direktno i indirektno huška svoje pristalice da se obračunaju sa nezadovoljnim građanima, zbog čega se napadi poput onog u petak uveče u Zmaj Jovinoj ulici mogu očekivati sa vrlo visokim procentom verovatnoće - kažu u Građanskoj inicijativi "1 od 5 miliona".

U saopštenju se navodi i da će, zbog svega navedenog, učesnici protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu tražiti ostavku, odnosno smenu, načelnika Policijske uprave i njegovih saradnika sve dok taj zahtev ne bude ispunjen.

Podsećamo da je novi protest "1 od 5 miliona" najavljen za petak u 19 časova na Pozorišnom trgu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Inicijativa „1 od 5 miliona“ traži smenu vrha novosadske policije

Izvor: NoviSad.com, 16.Maj.2019

Građanska inicijativa „1 od 5 miliona“, u ime učesnika istoimenih protesta u Novom Sadu, zatražila je da načelnik novosadske Policijske uprave Milorad Šušnjić i kompletno rukovodstvo novosadske policije odmah podnesu ostavke..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.