Stefanović: Predložiću da ne bude preregistracije traktora

Izvor: RTS, 23.Mar.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Predložiću da ne bude preregistracije traktora

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će vladi predložiti nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.
"Tačnije, predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza", navodi Stefanović.

Ministar podseća da je obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen još 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 03. aprila ove godine.
"Izmenama Zakona koje ću predložiti ukinućemo odluku o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, jer ne želimo da poljoprivredne proizvođače izlažemo dodatnim troškovima", objasnio je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Dodaje da će vlasnici morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je, kako kaže, i do sada bila zakonska obaveza, jer je cilj, kako kaže – da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.
Pogledaj vesti o: Nove tablice

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neće biti preregistracije traktora, važiće stare tablice uz potvrdu o tehničkoj ispravnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će vladi predložiti nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Registracije traktora ipak neće biti?

Izvor: JUGpress.com, 23.Mar.2019

BEOGRAD..Ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je najavio ukidanje obaveze registracije traktora...„Predložiću Vladi Republike Srbije nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.