ZASTRAŠUJUĆ PODATAK: Đoković je UNIŠTIO tri generacije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2023, 11:44

ZASTRAŠUJUĆ PODATAK: Đoković je UNIŠTIO tri generacije!

Najbolji u svom poslu...

Prvi reket sveta Novak Đoković dominira svetom tenisa, prevazišao je tri generacije igrača - svoju sa Nadalom i Federerom, drugu u kojoj su se očekivali uspesi Medvedeva, Tima ili Cicipasa, sada ne pušta ni mlade nade poput Alkarasa, Ruda ili Runea da uživaju u Grend slemovima i lovorikama. Zapravo mu je Karlos Alkaras sada probudio novi motiv da vlada, a jedan podatak je prilično impresivan.

Novakovi fanovi su podsetili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na podatak da je Novak devet godina stariji od sledećeg najstarijeg igrača u Top 10 ATP liste. Ovo je najveći razmak između "broja 1" i drugog najstarijeg igrača u vrhu u istoriji. Ne kaže Novak tek tako da je "36 novih 26". Igra šampionski, ove godine je uzeo tri Grend slema, ima 24 titule sa najvećih turnira, oborio je brojne rekorde, sada je i na pragu 400 nedelja na vrhu ATP liste. Trenutno je na 393 nedelje.

Već dugo Novak bira turnire, uspeva da održi tron, u lepoj je poziciji da završi godinu kao najbolji, veliki pritisak je sada na Alkarasu, koji se povremeno baš i ne nosi sa time kako želi.

ATP LISTA I GODINE

1. Novak Đoković 36 godina

2. Karlos Alkaras 20 godina

3. Danil Medvedev 27 godina

4. Janik Siner 22 godine

5. Holger Rune 20 godina

6. Stefanos Cicipas 25 godina

7. Andrej Rubljov 25 godina

8. Tejlor Fric 25 godina

9. Kasper Rud 24 godine

10. Aleksandar Zverev 26 godina

Sa druge strane, Novak ima priliku da uz uspehe uživa u druženju sa porodicom, prijateljima, pratio je i Crvenu zvezdu u Ligi šampiona i Evroligi, putuje, pa tempira formu za slemove i najvažnije turnire kada poželi. Mnogi momci poput Vavrinke i Marija nisu više u vrhu, mnoge su uništile povrede i godine, ali ne i Novaka.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis,   Rafael Nadal,   Federer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.