Veliki dan za Đokovića

Izvor: B92, 27.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki dan za Đokovića"



Ovo je veliki dan za Srbina Novaka Djokovića, kome je ovo prva pobeda na jednom gren slem turniru, komentar je francuskih elektronskih medija po završetku finalnog meča Otvorenog prvenstva Australije u kome je srpski teniser pobedio francusku zvezdu u usponu Žoa Vilfrida Congu.

Djoković se "upisao medju velike pobednike ovog gren slem turnira, iza Rožera Federera i Rafaela Nadala", rekao je komentator nacionalne televizije "Frans 3", koja je direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosila meč, izražavajući divljenje za igru najboljeg srpskog tenisera svih vremena.

"Iluzije naseg igrača su se raspršile", konstatovao je izveštač francuske televizije, ne skrivajući razočarenje miliona sunarodnika koji su pratili meč.

"Francuz je pre finalnog meča obećao da će dati sve od sebe i on je to uradio, ali Srbin je bio jači", rekao je francuski komentator, dodavši da je "Djoković osvojio svoj prvi, ali verujte mi, ne i poslednji gren slem turnir".

"Mnogi stručnjaci ocenjuju da će Djoković biti naslednik Rožera Federera", rekao je francuski komentator, iz opasku da je "Žo frustriran, jer je učinio sve što je mogao".

"Šteta", zajednički je komentar Francuza nakon napetog meča u kome je Conga, kako se ističe, "imao šansu, ali je Djoković igrao neverovatan tenis".

"Iako je u jednom trenutku fizički pao, srpski teniser je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije izuzetnim prvim servisom", analiziraju komentatori.

"Završeno je pobedom Djokovića, ali je rodjena nova zvezda francuskog tenisa, koju ćemo sa velikim zadovoljstvom ponovo gledati u Dejvis kupu i drugim velikim turnirima", ponosno ističu Francuzi učinak Conge, koji upkos porazu u finalu predstavlja najprijatnije iznedadjenje turnira u Melburnu.

"U četvrtom setu Djoković je bio lakše povredjen i njegov protivnik je poverovao da može da nametne igru. Ali srpski igrač je, iako donekle hendikepiran, uspeo da se održi zahvaljujući svojoj virtuoznosti", zaključak je francuskih analitičara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.