UŽIVO: Đoković - Conga 6:6

Izvor: Press, 05.Nov.2012, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Đoković - Conga 6:6

Srpski teniser Novak Đoković igra protiv Francuza Žo-Vilfreda Conge meč prvog kola Grupe A završnog Masters turnira u Londonu.

Đoković je u London stigao posle rane eliminacije na Mastersu u Parizu (2. kolo) tako da imao nekoliko dana da se fizički i psihički >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pripremi za poslednje napore u 2012. godini u kojoj je uspeo da se vrati na svetski tron odakle je svrgnuo Švajcarca Rodžera Federera.

Srbin i Francuz su do sada odigrali 13 duela, a Đoković vodi sa 8:5 u pobedama. Ako se pogledaju njihovi mečevi u 2012. godini, Novak bi večeras trebalo da bude u velikoj prednosti jer je Francuza dobio sva četiri puta u 2012. godini i to na velikim turnirima, finalu Pekinga, i četvrtfinalima OI u Londonu, na Rolan Garosu i Mastersu u Rimu.

TOK MEČA

I SET


Prvi na servisu je Đoković. Vezao je Đoković tri poena, ali je sa dve greške pružio Congi priliku da mu već na startu ugrozi servis. Maratonski poen kod 40:30 dobio je strpljivi Conga i tako stigao do izjednačenja. Potpuno neočekivano, posle tri sjajna poena, usledile su četiri greške Novaka iz bekhenda. Brejk lopta za Congu. Bio je miljenik sreće Novak, lopta je zakačila mrežu i prevarila Francuza. Izjednačenje. Posle teškog gema, Novak stiže do vođstva -1:0. Nije imao Conga većih problema da stigne do izjednačenja. Sjajno je kombinovao servise na šta Novak nije imao odgovor - 1:1. Iako je na startu meča napravio neobično veliki broj grešaka, Đoković ipak stiže do 2:1, pre svega zahvaljujući dobrim servisima. Smireni i precizni Conga na startu meča lagano stiže do novog izjednačenja. Konačno jedan gem bez greške za Novaka. As, dva vinera i greška rivala bili su dovoljni za prvi gem "sa nulom" 3:2. Conga i dalje drži visok procenat osvojenih poena na prvi seriv (9-1) i Novak je za sada nemoćan u takvoj situaciji. Francuz stiže do 3:3. Stpljenje i veoma mirna igra Francuza u dosadašnjem toku meča donosi mu novu brejk loptu. Ipak, milimetarski aut Conge još jednom spašava Novaka. Izvukao se Đoković u ovom gemu i uspeo da povede sa 4:3 posle dve greške Francuza. I dalje Novak nema rešenje za prvi servis Francuza u ovom meču. Uzeo je samo jedan poen od 12 tako da je Conga lagano stigao do novog izjednačenja. Odličan gem za Đokovića u pravo vreme. Poveo je Srbin sa 5:4 i sada će Conga biti pod velikim pritiskom jer će servirati za ostanak u prvom setu. Dobrim servisima Conga brzo stiže do 40:0, ali je potom Francuz sa dve greške pružio šansu Novaku da se ponada da može do preokreta. Međutim, očajnim forhendom u mrežu Novak propušta veliku šansu da stigne do prvih brejk lopti 5:5. Našao se Novak u velikim problemima u 11. gemu. Na 0:30 je dobio novi maratonski poen (28 razmena), a potom bekhend vinerom i do izjednačenja. Conga je u narednom nadmudrio Srbina na mreži i stigao do nove brejk lopte, ali je servis ponovo bio na strani Đokovića koji je uspeo da spasi i treću brejk loptu - 6:5. Neumoljiv je Conga danas na svoj servis. Bez problema je osvojio gem "sa nulom" i uveo prvi set u taj-brejk.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.