US OPEN: Finale bez Đokovića

Izvor: Studio B, 06.Sep.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US OPEN: Finale bez Đokovića

Kei Nišikori pobedio Novaka Đokovića 3:1 (4:6, 6:1, 6:7, 6:3) i ušao u istoriju kao prvi Japanac koji će igrati finale Gren slem turnira!

Posle pet godina, prvi put u ovoj deceniji, finale US Opena proći će bez Novaka Đokovića, najboljeg tenisera na svetu! >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Srbin nije uspeo da se izbori sa senzacijom ovogodišnjeg turnira, Keijem Nišikorijem, koji je postao prvi azijski igrač u Gren slem finalu!

Na mestu gde je Đoković igrao svoje debitantsko Gren slem finale, Japanac će u ponedeljak igrati za svoju prvu Gren slem titulu, protiv pobednika meča Rodžer Federer - Marin Čilić.

Podsetimo da je Nišikori na putu do finala u pet setova izbacio i Stanislasa Vavrinku u četvrtfinalu i Miloša Raonića u osmini finala. Upravo zbog toga, mnogi su mislili da neće imati snage za dugu borbu sa Beograđaninom, koji je do subote proveo čak tri sata manje na terenu.

Međutim, Japanac (deseti nosilac) našao je način da tokom meča prevaziđe nekoliko kriza i da u najvažnijim trenucima bude prisebniji od Đokovića. Pogađao je udarce koje smo očekivali od Novaka.

Sa druge strane, nervoza je stvorila problem srpskog teniseru. Konstantno je igrao po principu toplo-hladno i u momentima kada je bilo očekivano da "prelomi" meč, ulazio je u seriju grešaka. Do sledećeg septembra, ostaće na jednom osvojenom trofeju US Opena.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.