TVB92: Đoković - Nadal 36. put

Izvor: B92, 10.Avg.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TVB92: Đoković - Nadal 36. put

Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u noći između subote i nedelje 36. međusobni meč što njihovo rivalstvo stavlja na drugo mesto svih vremena.

Prvi i od ponedeljka treći teniser sveta sastaju se od 02h nakon ponoći u polufinalu Mastersa u Montrealu uz direktan prenos na TVB92.

Naime, Džimi Konors i Ivan Lendl odigrali upravo 36. međusobnih duela, a ispred sa 37. su sada samo Lendl i Džon Mekinro.

Od dosadašnji 35 mečeva Nadal je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobio 20. ali poslednja četiri duela odigrana na tvrdoj podlozi pripala su Đokoviću. Zanimljivo je da su se Nadal i Đoković na tvrdoj podlozi poslednji put susreli pre godinu i po dana u finalu Australijen opena što je bio jedan od najboljih mečeva u istoriji sporta.

„Uvek je uzbudljivo igrati sa Novakom na nekom velikom turniru. Mislim da nas čeka odličan meč, a ja ću dati sve od sebe da ga pobedim“, rekao je Španac nakon pobede nad Marinkom Matoševićem u četvrtfinalu.

Nadal nije blistao u prethdna tri meča. U drugom kolu je bez većih problema savladao Livajna, a u trećem je uz dosta poteškoća pobedio Jeržija Janoviča. Sa druge strane, Đoković je protiv Majera i Gaskea blistao, a protiv Istomina se mučio.

„Pokušaću da se dobro koncentrišem, a najvažnije je da dobro uđem u meč. Ako budem odigrao kao protiv Gaskea, imam velike šanse da pobedim bilo koga na ovom terenu“, rekao je Đoković što dovoljno govori koliko ima samopouzdanja na ovoj podlozi.

U svakom slučaju očekuje nas još jedan teniski blokbaster dvojice u prethodnih nek0oliko godina najvoljih svetskih tenisera i zato budite uz B92 od 02h nakon ponoći.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.