Pobeda Srbije protiv Kazahstana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Srbije protiv Kazahstana

PERT -

U prvom kolu A grupe Hopman kupa, teniska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kazahstana rezultatom 3:0.

Ana Ivanović je u prvom meču pobedila Jaroslavu Švedovu sa 7:6 (8:6), 6:1, dok je Novak Đoković savladao Andreja Golubjeva sa 4:6, 6:3, 6:1. U duelu mešovitih parova Ivanović i Đoković pobedili su Švedovu i Golubjeva sa 7:6 (7:2), 6:4.

Ivanović se protiv Švedove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mučila samo u prvom setu, kada je morala da igra taj brejk. Iako je u pojedinim trenucima gubila koncentraciju, srpska teniserka je uspela da dobije "teniski rulet" sa 8:6 i povede.

U drugom setu, Kazahstanka nije imala nikakve šanse. Ivanović je iz poena u poen bivala sve sigurnija i na kraju je sebi mogla da dozvoli i malo egzibicije.

Đoković je u prvi meč sezone ušao pomalo sporo i bez dovoljno energije, što je ambiciozni Kazahstanac iskoristio i dobio prvi set. Golubjev je vodio 5:3 i servirao, ali je najbolji srpski teniser tada napravio brejk i produzio nadu, da bi već u narednom gemu izgubio svoj servis i set.

Tada je treći igrač sveta podigao nivo ige i već u prvom gemu drugog seta napravio je brejk, a kasnije je tu prednost sačuvao do kraja tog dela igre i izjednačio na 1:1.

U trećem setu nije bilo nikakve dileme. Đoković je konačno počeo da demonstrira svoju prepoznatljivu igru i Golubjev je bio potpuno nemoćan da pruži jači otpor.

Duel mešovitih parova bio je važan, jer bi u slučaju deobe mesta na kraju grupne faze takmičenja mogla da odlučuje set razlika. Ivanović i Đoković su zbog toga odigrali veoma koncentrisano i zasluženo slavili.

U prvom setu nije bilo brejka, a u taj brejku srpksi dubl je bio veoma siguran. U drugom setu Ivanović i Đoković su napravili brejk u devetom gemu, poveli 5:4 i potom lako završili meč.

U prvom meču A grupe Australija je savladala Belgiju sa 2:1. U drugom kolu u utorak sastaće se Srbija - Australija i Belgija - Kazahstan.

U B grupi su reprezentacije Velike Britanije, Francuske, Italije i SAD.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Ana Ivanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.