Pobeda, Novak je u finalu Vimbldona

Izvor: RTS, 04.Jul.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda, Novak je u finalu Vimbldona

Đoković–Dimitrov 3:1 (6:4, 3:6, 7:6 /7:2/, 7:6/9:7/), kraj. Novak je uspeo da se plasira u treće vezano finale Vimbldona. Nakon velike borbe i šokantnog taj-brejka u četvrtom setu, Novak je savladao Dimitrova. Protivnik u finalu - Rodžer Federer. Da bi se ponovo vratio na čelo ATP liste, Novaku je potreban trijum u finalu.

Preskočena je i poslednja prepreka do novog finala Vimbldona. Posle četiri sata duge i bespoštedne borbe, Novak je savladao Dimitrova. Nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lako, u taj-brejku četvrtog seta naš teniser spasao je tri vezane set lopte, preokrenuo i zasluženo došao do trijumfa. Đoković čeka protivnika u nedeljnom finalu, a on će biti poznat nakon duela Raonića i Federera.  

U celom prvom setu gemovi su kratko trajali, teniseri su dobro servirali, a jedinu šansu za brejk u celom setu imao je Đoković u petog gemu. On je taj gem dobio sa "nulom", i do kraja je bez većih problema zadržao tu prednost i dobio prvi set sa 6:4 za 28 minuta igre.

Za razliku od prvog, u drugom je viđena mnogo neizvesnija borba, a gotovo u svakom gemu je jedan od tenisera imao brejk priliku. Prvu je iskoristio Đoković u trećem setu – poveo je sa 2:1, a potom i sa 3:1, ali je Bugarin u finišu seta zaigrao bolje. Uz dobru igru Dimitrova i greške srpskog tenisera, bugarski teniser je vezao pet gemova i izjednačio u setovima na 1:1.

U celom trećem setu viđena je samo jedna brejk prilika, ali je Dimitrov nije iskoristio, tako da je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Drugi teniser sveta bio je sigurniji i agresivniji u taj-brejku, koji je dobio sa 7:2 i poveo sa 2:1 u setovima.

Velika borba, uz mnogo grešaka na obe strane, nastavljenja je i u trećem setu. I Đoković i Dimitrov su do četvrtog gema napravili po jedan brejk, da bi u naredna dva propustili još pet brejk prilika. U desetom gemu Dimitrov nije iskoristio set loptu, pa je i četvrti set otišao u taj-brejk, koji je bio neizvestan kao meč.

Dimitrov je uz dva mini brejka poveo sa sa 6:3, došao do tri set lopte, ali je Đoković uspeo da preokrene rezultat i stigne do prve meč lopte. Tu prvu nije iskoristio, ali jeste drugu, pa se posle tri sata igre plasirao u finale Vimbldona.

Đoković je i prošle godine igrao finale Vimbldona, u kome je izgubio od Endija Marija. Britanski teniser je ove godine poražen baš od Dimitrova, u četvrtfinalu.

Srpskom teniseru je za povratak na poziciju broj jedan na ATP listi potreban trijumf na Vimbldonu.

Đoković: Drago mi je zbog finala, bilo je baš teško

"On je buduća zvezda i jedan od najboljih igrača trenutno. Pobedio je (Endija) Marija u četvrtfinalu, a ovo mu je bilo prvo polufinale... Kao i u prošlom meču, dozvolio sam protivniku da se vrati. U svakom slučaju, drago mi je da sam u novom finalu", rekao je Đoković.

"Dimitrov ima neke sjajne udarce i odličan osećaj, a uvek igra dobro, i pod pritiskom i kada mu ide, što je sastavni deo njegove igre. Ovo je velika pobeda za mene i drago mi je što sam igrao još jedan zanimljiv meč, zato jedva čekam finale", rekao je Đoković.

"Ko god da bude protivnik, moraću da igram najbolje što mogu. Mnogo mi znači ovo finale, pogotovo zato što sam izgubio u nekoliko poslednjih", rekao je Đoković.

Tok meča:

17.12 - Kraj meča. Novak je u finalu Vimbldona, nakon pobede nad Dimitrovim od 3:1.

17.11 - Novak ne koristi prvu šansu. Potom osvaja drugu meč loptu, ali na servis Dimitrova, koristi je i dobija taj-brejk sa 9:7. 

17.10 - Dupla servis greška Dimitrova i Novak dolazi do meč lopte. 

17.08 - Novak uspeva da spase dve, a potom na servis dimitrova spasava i treću, 6:6, promena strana. 

17.06 - Novak pravi i treću grešku i dozvoljava Dimitrovu da dođe do tri vezane set lopte, 6:4. 

17.05 - Neiznuđena greška našeg asa i na promeni strana Dimitrov ima prednost mini brejka, 4:2. 

17.04 - Greška dimitrova i naš teniser vraća mini brejk, 2:3. 

17.02 - Prvi do mini brejka dolazi Bugarin, 2:1. Potom je siguran na svoj servis, 3:1.  

17.00 - I četvrti set biće rešen u taj-brejku. 

16.54 - Dimitrov koristi neodlučnost Novaka na mreži i dolazi do brejk, a ujedno i set lopte. Usledio je servis u telo, koji je iznenadio protivnika, izjednačenje. Novak potom dolazi do prednosti, a potom osvaja gem, 5:5. 

16.49 - Dimitrov uzvraća istom merom. 

16.46 - Novak osvaja servis gem bez izgubljenog poena, 4:4.  

16.40 - Nastavlja se velika borba, protivnici koriste svaku šansu da napadnu servis. Sada je Dimitrov u prilici, 0:30. Novak uspeva da se izvuče, 30:30. Ipak, protivnik dolazi do brejk lopte. Novak uspeva da se odbrani, đus. Bugarin dolazi do nove šanse, greši i novo izjednačenje. Međutim, protivnik je neumoljiv i osvaja novu šansu za brejk, novo izjednačenje. Konačno, Novak vezuje još dva poena i osvaja gem, 3:3. 

16.31 - Sada Đoković pritiska servis protivnika, dolazi do nove dve vezane brejk lopte. Dva snažna servisa Dimitrova za izjednačenje. Potom Bugarin vezuje još dva odlična servisa i osvaja gem.

16.27 - Nekoliko vezanih grešaka našeg asa, protivnik to koristi i dolazi do brejk šanse. Izvanredan servis Novaka, izjednačenje. Nova neiznuđena greška Đokovića i Dimitrov ima drugu brejk šansu, koristi i vraća brejk, 2:2. 

16.21 - Novak napada servis protivnika, osvaja tri vezane brejk šanse, koristi prvu i dolazi do ranog brejka u četvrtom setu. 

16.18 - Dimitrov pritiska servis našeg asa, 0:30. Novak odbija i ovaj napad, a potom osvaja svoj servis, 1:1.

16.15 - Čatvrti set servisom je otvorio Dimitrov, i bez izgubljenog poena osvaja gem. 

16.11 - Novi mini-brejk za našeg asa, 5:2, potom je siguran na svoj servis i dobija taj-brejk sa 7:2. Novak vodi sa 2:1 u setovima. 

16.08 - Taj-brejk trećeg seta. Prvi do mini brejka stiže naš as, potom je siguran na svoj servis i vodi sa 4:1. 

16.02 - Još jedan servis gem Novaka bez izgubljenog poena, 6:5. 

15.56 - Sjajan servis gem za našeg asa, bez greške i bez izgubljenog poena, 5:4. 

15.54 - Novak napada servis protivnika, 15:30. Bugarin preokreće, 40:30, potom naš as stiže do izjednačenja. Nova gem lopta za Dimitrova, snažan servis i Dimitrov uspeva da se izvuče i osvoji servis gem.   

15.46 - Dimitrov ponovo preti, na servis Đokovića dolazi do 0:30. Dva snažna servisa, našeg asa, za 30:30. Ipak, Bugarin dolazi do brejk prilike. Novak odbija napad i osvaja gem, 4:3. 

15.35 - Usledio je miran period igre u kome su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, 2:2 u trećem setu. 

15.25 - Novak konačno prekida seriju od pet vezanih gemova i na startu trećeg seta osvaja uvodni servis gem, 1:0. 

15.20 - Veliki pad u igri našeg asa, Dimitrov osvaja tri set lopte na svoj servis, koristi drugu i osvaja drugi set, 6:3 u drugom setu. 

15.17 - Novi problemi za Novaka. Gubitkom servisa ulio je neophodno samopouzdanje Bugarinu. Dimitrov igra kao preporođen, ponovo napada sevis Novaka, osvaja dve vezane brejk lopte, koristi prvu i sada on ima brejk prednosti, 3:5.

15.09 - Ponovo Bugarin napada servis našeg asa. Osvaja dve vezane brejk šanse. Koristi drugu i vraća brejk, 3:3. 

15.03 - Đoković koristi nervozu u igri protivnika, ponovo napada servis Bugarina i osvaja novu brejk loptu. Ipak, Dimitrov uspeva da se odbrani i osvoji svoj servis.

14.57 - Dimitrov pokušava da uzvrati istom merom, nakon 40:15 dolazi do izjednačenja. Novoizjednačenje posle prednosti za Novaka. Nova neiznuđenja greška našeg asa, treća u ovom gemu, i Bugarin dolazi do prve brejk šanse na meču. Đoković odbija ovaj napad, i konačno osvaja svoj servis i osigurava brejk, 3:1.  

14.51 - Velika borba u trećem gemu drugog seta. Novak napada servis protivnika, u dva navrata stiže do izjednačenja, a potom osvaja i brejk loptu. Koristi je i dolazi do brejka prednosti u drugom setu 2:1. 

14.42 - I drugi set servisom je počeo Bugarin i bez većih problema rešio ga u svoju korist. 

14.40 - Odlična igra našeg asa u prvom setu. Zapretio je koliko mu je bilo potrebno da stigne do brejka, potom je rutinski odradio posao i rešio prvi set u svoju korist. Novak nije dozvolio protivniku nijednu brejk priliku. S druge strane, Dimitrov se oslanja na svoj prvi servis. Ukoliko on funkcioniše, Bugarin osvaja servis gemove. U jedinoj prilici kada mu to nije pošlo za rukom Novak je lako stigao do brejka, bez izgubljenog poena. 

14.38 - Novak servira za set. Ekspresno dolazi do tri vezane set lopte. Koristi prvu i bez izgubljenog poena osvaja svoj servis gem. Đoković je dobio prvi set rezultatom 6:4.  

14.26 - Novak je i dalje siguran na svoj servis, osigurava brejk, 4:2. 

14.23 - Na servis protivnika, Novak osvaja tri vezane brejk lopte. Neiznuđena greška Dimitrova i naš teniser mu oduzima servis, 3:2.  

14.11 - Nakon deset minuta igre oba tenisera, bez većih problema, osvojila po dva svoja servisa.

14.15 - Oba tenisera sigurna na svoj servis, 1:1. 

14.11 - Počeo je meč između Đokovića i Dimitrova. Prvi je na servisu bugarski teniser. 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.