OSVETA! Stan, spremi se, mnogo će da boli!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSVETA! Stan, spremi se, mnogo će da boli!

Novak Đoković se večeras u Njujorku (22.00) sveti Švajcarcu za "ono finale" Rolan Garosa i juri 13. grend slem trofej...

Godinama unazad, Novak Đoković nema istinskog konkurenta na Turu. Svetski broj jedan osvojio je šest od prethodnih devet Grend slemova, a upravo se Stanislas Vavrinka, večerašnji protivnik u finalu US opena (22.00, RTS), prošle godine preprečio na putu ka osvajanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dugo čekanog Rolan Garosa.

Pravda je zadovoljena, Đoković je stigao do trofeja na pariskoj šljaci i Njujork je, stiče se utisak, pravo mesto za osvetu!

Srbin brani trofej na Flešing medouzu i pokušaće da stigne do četvrte titule na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Aržava, dok je Švajcarac dva puta završavao učešće na pretposlednjem koraku (2013, 2015). Ukoliko udari još jednu recku, jedan od najboljih tenisera u istoriji preteći će Roja Emersona po broju Grend slem titula i disati za vrat Pitu Samprasu i Rafaelu Nadalu, čije vitrine broje 14 trofeja sa najvećih turnira, tri manje od Rodžera Federera.

Gostujući u emisiji kod čuvenog "hejtera" Matsa Vilandera, Đoković je govorio i o potencijalnoj mogućnosti da dogodine stigne, a 2018. i prestigne Fedeksa na večnoj listi tenisera koji su osvajali Slemove.

"Lagao bih ako bih rekao da nemam to negde u svojoj glavi. Ipak, ne zaboravite da Federer i Nadal još uvek aktivno igraju tenis. Svestan sam broja osvojenih Slemova i znam da sam sve bliži brojnim rekordima i isorijskim uspesima. Fokusiran sam samo na teren i to je jedini način kako sam razmišljao i kako ću razmišljati", otkrio je prvi reket planete.

U međusobnim duelima Đoković je daleko ispred svog večerašnjeg protivnika – 22:4.

KVOTE ZA MEČ DJOKOVIĆ - VAVRINKA POGLEDAJTE OVDE

"On je igrač za velike mečeve. Voli pred širokim auditorijumom da igra protiv velikih igrača. To mu podiže samopouzdanje... Već dugo je u svetskom vrhu i to što sam favorit u ovom finalu može samo da bude mač sa dve oštrice", istakao je Đoković koji iza sebe imao, u najmanju ruku, čudan put do bitke za trofej pošto su mu Veseli, Južnji i Conga predali mečeve.

Vavrinka je do poslednjeg koraka stigao pobedama nad Verdaskom, Đanezijem, Evansom, Marčenkom, Del Potrom i Nišikorijem i svakako je igrač protiv kojeg nema ni najmanjeg opuštanja

"Obično sam pun samopouzdanja kada dođem do finala. Novak je neverovatan igrač i neverovatan borac, nekada za pobedu nije dovoljno ni prikazati maksimum, ali ja se nadam da ću biti na svom najboljem nivou. Jer, kada je tako, znam da imam šansu za trijumf", istakao je Vavrinka.

PIŠE: Nikola Drenovac

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.