Novakova vladavina Melburnom

Izvor: B92, 12.Jan.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakova vladavina Melburnom

Novak Đoković trenutno je vlasnik šest Gren slem titula, koliko ima i njegov trener Boris Beker.

Nestvarne 2011. godine osvojio je Vimbldon i US open, ali mesto gde se srpski teniser oseća kao kod kuće ipak je Melburn.

Prvi Gren slem turnir u sezoni Đoković je osvajao četiri puta - 2008, 2011, 2012. i 2013. godine. Pođimo u prošlost.

Godine 2008. Novak je još bio golobradi mladić u usponu, željan pobeda i najvećih titula. Na US openu 2007. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propustio je nekoliko šansi u prva dva seta finala sa Federerom, ali početkom sledeće sezone priliku je prihvatio oberučke.

Sve do finala nije izgubio niti jedan set, a redom su padali Bendžamin Beker, Simone Boleli, Sem Kveri, Lejton Hjuit i Rodžer Federer. U finalu ga je čekao Žo-Vilfred Conga, koji je prethodno isprašio Nadala u meču karijere. Novak je izgubio prvi set sa 6:4, ali je potom dobio naredna tri i za nešto više od tri sata igre došao je do prve Gren slem titule u karijeri.

Kompletan osvrt pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.