Novak u polufinalu, čeka ga Nadal

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak u polufinalu, čeka ga Nadal

Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se polufinale Rolan Garosa, pobedom nad nemačkim teniserom Tomijem Hasom.

Đoković je do trijumfa došao sa 6:3, 7:6 (7:5), 7:5, posle dva sata i 13 minuta igre, i tako osigurao reprizu prošlogodišnjeg finala sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Novaku je Has najveće probleme zadao u drugom setu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali Nemac nije imao ozbiljnijih prilika da preokrene i ugrozi srpskog tenisera.

Za Đokovića je dobra stvar i što je proveo tek dva sata na terenu i spreman čeka duel u petak, koji ćete moći da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.

Tok meča:

Novak je od samog početka meča uspeo da vrši pritisak na Hasu, ali je nemački teniser uspeo da se odbrani i povede sa 1:0. Đoković je uzvratio bez izgubljenog poena zahvaljujući odličnom servisu i lako izjednačio. Usledili su sigurni servis gemovi, utisak je da je Novak igrao bolje, a posebno je bio siguran na servisu, o čemu svedoče i dva uzastopna asa za 2:2.

Has je igrao veoma nervozno, što je Novak u prvi mah iskoristio, ali se Nemac probudio i ponovo došao do vođštva, ne dozvolivši prvom reketu sveta da dođe do brejk prilike. Đoković je uzvratio ponovo bez izgubljenog poena i zadavao je velike muke svom protivniku, koji je nervozu ispoljavao tako što je tipično za sebe počeo da priča sam sa sobom, i svojim greškama je omogućio Novaku dve brejk prilike. Posle duge razmene udaraca, Novak je prvu brejk loptu poslao u mrežu, a potom se Has sjajnim napadom dobro odbranio. Ipak, vrlo brzo, Đoković je došao do nove šanse, koju je iskoristio i poveo sa 4:3. Lako i brzo, Đoković je osigurao i brejk, a potom na isti način ponovo 'brejknuo' Hasa i osvojio prvi set.

Novak je nastavio u istom ritmu, bez izgubljenog poena, Has je uzvratio, a potom malo i namučio najboljeg tenisera sveta, iako je u jednom trenutku pao, ali je Đoković poveo sa 2:1. Usledila su dva sigurna servis gema, da bi Novak imao dobru priliku da ugrozi Hasa na servisu u šestom gemu. ali je Nemac zaigrao sjajno i odbranio se za 3:3. To se videlo u odlučujućem poenu, kada je sjajno poslao skraćenu loptu, posle koje je usledila jedna tik uz liniju, na koju Novak nije mogao da odgovori. Obojica su u narednim gemovima bili poprilično sigurni na servisima i brejkova nije bilo pa se ušlo u taj-brejk.

U taj-brejku, Has je poveo sa 4:2, ali je Novak preokretom došao do 5:4, pre nego što je Nemac izjednačio. Đoković je tada zaigrao odlično i došao do set lopte, koju je i iskoristio pošto je njegov protivnik poslao lopticu u aut.

U prva dva gema trećeg seta, i Has i Đoković su osvojili servis gemove, da bi srpski teniser zadao velike muke Nemcu u trećem setu i bez izgubljenog poena došao do brejka za 2:1. Ipak, Has je uzvratio istom merom, doduše ne jednako ubedljivo, i izjednačio na 2:2. Novi brejk viđen je u sedmom gemu, kada je Novak iskoristio greške nemačkog tenisera i poveo sa 4:3, a potom bez problema povećao svoju prednost. Đoković je na servisu Hasa imao priliku da završi meč, ali se Nemac odbranio, a u narednom gemu, kada je prvi reket sveta servirao za meč došao do brejka, posle Novakovih grešaka.

Srpski teniser je zahvaljujući greškama Hasa, koji je imao velikih problema sa svojim servisom, došao do novog brejka i prilike da ponovo servira za meč i plasman u polufinale u 12. gemu. Bez izgubljenog gema Novak je to učinio i tako prošao u polufinale Rolan Garosa, gde ga čeka susret sa Nadalom.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak u polufinalu, čeka ga Nadal

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2013

Prvi reket svijeta Novak Đoković plasirao se polufinale Rolan Garosa, pobjedom nad njemačkim teniserom Tomijem Hasom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.