Novak preko Federera do osmog finala u Australiji

Izvor: VOA, 30.Jan.2020, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak preko Federera do osmog finala u Australiji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osmo finale na prvom grand slem turniru sezone pobedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom u tri seta - 7:6 (1), 6:4, 6:3, posle dva sata i 18 minuta igre.  Bio je to 50. međusobni duel Đokovića i Federera, četvrti u polufinalu Australijen opena - posle 2008, 2011. i 2016. godine, a Srbin je dobio sva četiri. Najveća borba viđena je u prvom setu koji je trajao više od sat vremena, a u kojem je Đoković po ko zna koji put pokazao da ga nikad ne možete otpisati. Federer mu je oduzeo servis već u drugom gemu, poveo 2:0, posle razmene "brejkova" u trećem i četvrtom, Švajcraca je vodio 4:1 i imao tri lopte za 5:1 na Đokovićev servis. Međutim, trenuitno drugi reket sveta se vratio u set, a posebno impresivan bio je u devetom gemu, kada je Švajcarac servirao 1:0 u setovima, a Đoković bez izgubljenog poena smanjio na 5:4. U taj-brejku, Srbin nije ostavio nikakve šanse 38-godišnjem rekorderu po broju grand slem titula. U drugom setu presudio je "brejk" Đokovića u 10. gemu, a u trećem je napravio jedan u šestom i stigao do šestog uazstopnog trijumfa nad Federerom u međusobnim duelima na grand slemovima, 27. ukupno (23 poraza).  Poslednji put Federer je pobedio Đokovića u meču na tri dobijena seta još 2012. u vimbldonskom polufinalu. Za osmu titulu šampiona i povratak na prvo mest svetske rang-liste, Đoković će u nedelju igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Austrijanac Dominik Tim i Nemac Aleksandar Zverev.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Znate li šta je nemoguća misija? Vezano je za Novaka i finala Melburna!

Izvor: Sportske.net, 30.Jan.2020

Neverovatna statistika Srbina na prvom Gren Slemu u godini. Mnogima promiče ovaj podatak....Novak Đoković je impresivan, stigao je u svoje osmo finale Melburna, posle veličanstvene pobede nad Federerom, sada čeka rasplet drugog polufinala između Tiema i Zvereva sutra ujutru...Bez obzira ko bude...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.