Novak preko Del Potra u finale Dubaija

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak preko Del Potra u finale Dubaija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale turnira u Dubaiju, pošto je pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

Novak dobio Del Potra za 90 minuta igre

 

Đoković je trijumfovao na ovom turniru tri puta - 2009, 2010. i 2011. godine, a prošlogodišnju titulu brani Švajcarac Rodžer Federer.

 

Meč sa Del Potrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bio je prava poslastica za sve ljubitelje tenisa, a srpski teniser je nakon uvodnih 2:2 napravio brejk i dominatnom igrom stigao do 4:2. Argentinac nije mogao da pohvata sve Novakove forhende i ubrzo je set završen sa 6:3.

 

Drugi set je počeo snažnim naletom Del Potra koji je napravio brejk i potvrdio ga za 0:3. Pad u Đokovićevoj igri tada je zaustavljen, pa prvi teniser sveta napravio sjajnu seriju od pet gemova za redom 5:3, i kada je servirao za pobedu, opet je stao.

 

 

Argentinac je uspeo da izjednači, a potom i povede sa 6:5 uz dupli brejk, ali Nole je opet u ključnim trenucima podigao igru i izborio taj-brejk u kojem je trijumfoavo 7:4.

 

Prvi teniser će u svom 55. po redu u finalu ATP turnira igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Čeh Tomaš Berdih i Rodžer Federer.

 

Nagradni fond turnira u Dubaiju je 1.785.500 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.