Novak pregazio Rafu za 7. titulu u Melburnu

Izvor: VOA, 27.Jan.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak pregazio Rafu za 7. titulu u Melburnu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je rekordnu sedmu titulu na Australijen openu, 15. grand slem titulu u karijeri, i izdvojio se na trećem mestu večne liste, prestigavši legendarnog američkog tenisera Pita Samprasa. Ispred njega su samo Rodžer Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 17, a upravo Španca Đoković je pobedio u svom sedmom finalu u Melburnu, i to vrlo ubedljivo - 6:3, 6:2 i 6:3, posle svega dva sata i 4 minuta igre. Bila je to 28 pobeda Đokovića u rekordna 53 međusobna duela sa Nadalom, koji je do finala došao bez izgubljenog seta, ali nije imao svoj dan, što je u sigurno imalo mnogo veze i sa nivoom na kojem je bio Đoković.  Prvi reket sveta oduzeo je servis Nadalu već u drugom gemu, a do kraja seta osvojio je sve poene na svoj servis, izuzev jednog. U drugom setu, Nadal se držao do 2:2, pre nego što je Đoković osvojio četiri gema zaredom, a u trećem, je 31-godišnji Srbin još dva puta "brejknuo" rivala i pomalo neočekivano brzo i lako završio meč. Đoković sada iza sebe ima tri uzastopne grand slem titule, treći put u karijeri, što je još jdedna stvar kojom nijedan teniser u istoriji ne može da se pohvali. Za nekoliko meseci u Parizu, imaće priliku da ponovi uspeh koji je ostvario 2016. kada je postao tek drugi igrač u "Open eri" (posle Roda Lejvera) sa četri uzastopna trofeja na najvećim turnirma sveta.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Federer

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje finalna potera za zvanje najvećeg u istoriji

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2019

Do danas je Novak Đoković bio izjednačen sa svojim idolom Pitom Samprasom, a od sada je zvanično na trećem mestu u istoriji po broju osvojenih grend slemova! Srpski teniser je prevazišao svog idola i stigao do broja 15. Ispred su samo Rafael Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20. Sa današnjim osvajanjem...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.