Novak od Madrida vreba broj 1

Izvor: B92, 01.Maj.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak od Madrida vreba 'broj 1'

Novak Đoković ima šansu, doduše ne veliku, da već posle turnira iz Masters 1000 serije u Madridu prestigne Rafaela Nadala na prvom mestu na ATP listi.

Ukoliko Nadal ispadne pre četvrtfinala, a Đoković osvoji titulu, srpski teniser vratiće se na vrh koji mu je Španac preoteo šestog oktobra prošle godine. Nadal trenutno ima 12.900 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bodova, Đoković 11.040, što jeste velika razlika, ali Maljorčanin u Madridu brani titulu, a Novak samo deset bodova jer je prošle sezone u svom prvom meču izgubio od Grigora Dimitrova.

Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Monte Karlu, ali je Nadal imao dva kiksa – u Kneževini je poražen u četvrtfinalu od Davida Ferera, a onda je u Barseloni u istoj fazi izgubio od Nikolasa Almagra.

Nadal je do sada ukupno proveo 132 nedelje na prvom mestu na svetu, a Novak je do sada 101 sedmicu bio na vrhu. Novak verovatno neće moći već u Madridu da se vrati na prvo mesto, ali bi dobrim rezultatom mogao da stvori dobru poziciju pred ostatak sezone na šljaci.

Srpski teniser je prošle godine u Rimu ispao u četvrtfinalu, na Rolan Garosu je eliminisan u polufinalu, a Nadal na tim turnirima brani osvojene trofeje.

Raspored turnira do kraja sezone na šljaci:

Madrid (Masters 1000), od 4. maja

Rim (Masters 1000), od 11. maja


Diseldorf (Serija 250), od 18. maja

Nica (Serija 250), od 18. maja

Rolan Garos (Gren slem), od 25. maja

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.