Novak i Rafa više nisu tako dominantni

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 19:12

"Novak i Rafa više nisu tako dominantni"

Holandski teniser Robin Hase smatra da su Rafael Nadal i Novak Đoković i dalje jaki, ali da mladi sve više smanjuju razliku.

Španski i srpski teniser su svakako favoriti za najveće titule i dalje, ali Hase, koji je nekada bio 33. na svetskoj listi, smatra da mladi predstavljaju sve veći izazov za njih dvojicu.

U intervjuu za "Klej", Holanđanin je rekao da nisu tačne ni ocene kako su mladi igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mentalno slabi, te izdvaja činjenicu da smo proteklih sezona dobili neke nove grend slem šampione poput Dominika Tima, Danila Medvedeva i Karlosa Alkarasa.

"Ako uđete u Top 100 na svetu, vi ste već mentalno jaki. Kada ljudi kažu da broj deset na svetu nije mentalno snažan, oni nemaju pojma o čemu pričaju. Da niste psihološki jaki ne bi uspeli da stignete dotle", smatra Hase.

On dodaje da se stvari u tenisu polako menjaju.

"Medvedev je osvojio jedan slem, takođe i Tim. Stvari se menjaju. Da, Đoković i Nadal su dokazali da su i dalje u takmičarskom ritmu na tim turnirima, da su i dalje bolji od ostalih, iako nisu tako dominantni kakvi su umeli da budu, ali to je i normalno zbog njihovih godina", kaže Robin.

On je trenutno 269. u singlu, a stvari je polako preusmerio na dublove gde mu je partner uglavnom Matve Midelkop.

"U singlu sam jako pao. Voleo bih da igram još u singlu koliko je to moguće i da vidim da li onda želim da igram samo dubl. Imao sam dugu karijeru, 18 godina, mnogo sam putovao. Tenis mi je mnogo dao, ali sam mnogo toga i propustio", zaključio je Hase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.