Novak: Svake godine sam sve bliži

Izvor: B92, 23.Maj.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Svake godine sam sve bliži

Novak Đoković izjavio je da mu je titula u Rimu samopouzdanje pred Rolan Garos, drugi Gren slem turnir u sezoni.

"Trofej u Rimu došao je u pravom trenutku za mene. To je pozitivno za moje samopouzdanje, nadam se da ću ga preneti i na Rolan Garos. Ipak, ovaj turnir je umnogome drugačiji - Gren slem, dve nedelje, na tri dobijena seta i, ono što je najvažnije, čini se da skoro svi igrači imaju dodatnu motivaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ovde odigraju bolje nego na ostalim turnirima".

Đoković je već nekoliko godina nadomak trofeja u Parizu, na jedinom Gren slemu koje mu nedostaje. Svi se pitaju – da li je ovo ta godina?

“Poslednjih nekoliko godina imao sam uspeha ovde, naročito u poslednje dve, kada sam gubio od Nadala, čoveka koji je najbolji u istoriji Rolan Garosa i koji je i ove godine prvi favorit za osvajanje titule. S druge strane, igrali smo neke epske mečeve, pogotovo prošle godine, kada sam izgubio sa 9:7 u petom setu. Iako je to bio težak poraz i iako sam mnogo emocija uložio kako bih prošle godine osvojio titulu, i dalje mogu da izvučem pluseve iz tog turnira. To što sam sve bliži daje mi razlog da verujem u sebe. I pobeda nad Nadalom u Rimu daje mi dodatno samopouzdanje – zdrav sam, motivisan i inspirisan da ovde odigram najbolje što mogu“, rekao je Novak na konferenciji za medije u petak.

Žoao Sousa, Novakov rival na startu takmičenja, ima 25 godina, trenutno je 42. na svetu, a najbolji udarac mu je forhend. Prošle godine u Kuala Lumpuru osvojio je do sada jedini trofej u karijeri, a ove sezone ima skor 9-16, uz pet poraza u nizu.

“Mislim da sam igrao sa njime prošle godine na US openu, ali to je bilo na tvrdoj podlozi, a on najviše voli šljaku. U ranim rundama važno je ne potceniti rivale, svaki meč moram da odigram na maksimalnom nivou. Kao što sam rekao, svi su najviše motivisani na Gren slem turnirima, a on nema šta da izgubi. Neću štedeti energiju jer imamo dan pauze između mečeva“.

Po ko zna koji put novinari su pitali Đokovića o situaciji sa dva trenera – Borisom Bekerom i Marjanom Vajdom, koji će biti sa njime u Parizu.

“Boris i ja ćemo se lakše navići jedan na drugoga kada je Marjan tu. Zato su sada zajedno, to je efektnije i bolje. Marjan mi je prijatelj, neko ko me dobro poznaje – zato on može da pomogne ne samo meni, nego i Borisu da bolje razume kako mi funkcionišemo. Drago mi je što sam sa obojicom u loži osvojio turnir u Rimu“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ĐOKOVIĆ: Nadam se da ću samopouzdanje iz Rima preneti i na Rolan Garos

Izvor: Kurir, 23.Maj.2014

Titula u Rimu došla je u pravom trenutku za mene. Taj uspeh je pozitivno uticao na moje samopouzdanje i nadam se da ću ga preneti i na Rolan Garos, izjavio je Novak Đoković..PARIZ – Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je osvajanje titule na Mastersu u Rimu podiglo samopouzdanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.