Novak Đoković se drznuo da izgubi

Izvor: Press, 14.Apr.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković se 'drznuo' da izgubi

Koliko Novak Đoković dominira svetskim tenisom u poslednjih pola decenije najbolje oslikavaju situacije kada doživi poraz, ali takvih je tek nekoliko u godini.
foto: b92.net
Tačnije, od 2011. Novak je teren u svega 42 navrata napuštao kao poraženi, kao pobednik 362 puta, a takav skor doneo mu je 41 titulu – 23 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Mastersa, 4 Završna Mastersa i 10 od 11 Gren slemova kojih je osvojio u karijeri.
Najbolji sportista planete doživeo je neuspeh na startu turnira iz Master 1.000 serije u Monte Karlu – tako nešto mu se nije dogodilo od takmičenja iste serije u Madridu 2013. godine. 

Tada, pre gotovo tri godine bolji od njega bio je Grigor Dimitrov, a sada 55. igrač sveta Jirži Veseli iz Češke. 

Od početka svoje vladavine Nole je imao nekoliko slabijih partija, ali je gotovo uvek uspevao da se izvuče i na kraju spreči rivale da naprave senzaciju. Ovoga puta to nije bio slučaj.
No, kako i sâm kaže, duel drugog kola turnira u Kneževini pokazao je da niko nije nepobediv. 

Ovo je dokaz da niko nije nepobediv. Mnogo puta u karijeri mi se dogodilo da izgubim i ovo nije prvi put”, rekao je Đoković. 

Šampion Monte Karla doživeo je poraz posle 11 uzastopnih finala (devet titula) na turnirima iz Serije 1.000, u međuvremenu je osvojio šesti Australijan Open i drugi US Open, a priliku da nadoknadi 910 izgubljenih poena imaće već u Madridu, gde će se pojaviti posle dve godine pauze i juriti svoj 29 masters. 

Poslednji koji je srpskog asa pobedio na Mastersima jeste Rodžer Federer, pre osam meseci – 21. avgusta prošle godine u Sinsinatiju. 

O malicioznim komentarima na minorni neuspeh najvećeg srpskog sportiste u istoriji – na njegov PRVI poraz u godini – nekom drugom prilikom...
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.