Novak Đoković rutinski protiv Blejka

Izvor: Blic, 05.Sep.2010, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković rutinski protiv Blejka

Novak Đoković je bez problema savladao Džejmsa Blejka i posle pobede rezultatom 6:1, 7:6 (4), 6:3 se plasirao u osminu finala US opena.

Najbolji teniser Srbije je pružio veoma sigurnu partiju u kojoj se nije trošio bez potrebe, a do druge nedelje takmičenja stigao za samo 104 minuta. Novak je skoro sve vreme dominirao, a utisak lake, rutinske pobede nije pokvario ni pad u drugom setu koji je morao da bude rešen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u taj brejku.

Na drugoj strani, Amerikanac je u možda svom poslednjem meču na Artur Ešu pokušavao da uspostavi kontrolu karakterističnim jakim udarcima, ali mu je za ovakvog rivala bila potrebna neuporedivo veća preciznost.

Đoković je "upalio" posle samo nekoliko minuta i nakon što se odbranio na samom stratu, napravio je brejk posle kog je ekspresno završio posao u prvom setu - 6:1 za 1:0 nakon 20-ak minuta.

Blejk je bolje započeo nastavak, a dva nekarakteristična udarca srpskog tenisera su mu u šestom gemu donela priliku koju nije propustio - brejk za 4:2. Ipak, Đoković je odmah uzvratio, a zatim udvostručio vođstvo sigurnom u taj brejku sa tri vezana poena - 7:4.

Treći set je bio manje dramatičan, a kada ga je Novak prelomio u čevrtom gemu, napravio je sasvim dovoljno prostora za laganu završnicu - 6:3.

Publika u Njujorku je ostala bez još jednog miljenika, a u osmini finala bi to moglo da joj se ponovi, jer Đokovića očekuje duel sa Mardijem Fišom, koji je savladao Arnoa Klemona posle pet setova i 213 minuta igre - 4:6, 6:3, 6:4, 1:6, 6:3.

Đoković je protiv Fiša igrao četiri puta i svaki put je slavio, a poslednji put ove godine u Indijan Velsu - 6:1, 0:6, 6:2.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.