Nole siguran protiv Kavčiča

Izvor: RTS, 30.Maj.2012, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole siguran protiv Kavčiča

Novak Đoković nastavio je po planu na Rolan Garosu. Najbolji svetski teniser je u drugom kolu savladao Slovenca Blaža Kavčiča sa 3:0, po setovima 6:0, 6:4, 6:4. Naredni protivnik srpskog tenisera biće Francuz Devilder koji je savaldao Nemca Bereru.

Sve ide kao podmazano za Novaka Đokovića na Rolan Garosu. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobede u prvom kolu, srpski teniser je i u drugoj rundi bio siguran protiv Slovenca Blaža Kavčiča koga je pobedio rezultatom 3:0, po setovima 6:0, 6:4, 6:4.

Srpski teniser sjajno je otvorio meč. U prvom setu je za nešto više od 20 minuta počistio Kavčiča sa terena dobivši taj deo igre sa 6:0.

Slovenačni teniser probudio se na startu drugog seta. Već u trećem gemu Kavčič pravi brejk i dolazi do prednosti od 2:1. Za kratko vreme Slovenac je podigao nivo igre, pre svega u odbrani, i zadavao dosta muka Novaku na njegov servis.

U petom gemu, pri vođstvu od 3:1, malo je falilo da Kavčič napravi i drugi brejk. Slovenac je stigao vođstvo od 40:0, a zatim propustio i brejk šansu. Nole je uspeo da se izvuče iz veoma neprijatne situacije i da zadrži priključak.

Kontrolisao je Slovenac set sve do finiša kada je u osmom gemu na kraju, ipak, popustio pred naletom Đokovića. Prvi reket sveta uspeo je da povrati brejk, izjednači na 4:4, a zatim uzme i naredna dva gema i preokrene set u svoju korist na 6:4.

Činilo se da će ovaj preokret konačno slomiti Kavčića, ali slovenački teniser je veoma hrabro igrao i u trećem setu. Novak je tek u finišu i tog dela igre uspeo da napravi brejk. Uspeo je Kavčić na svoj servis da spase četiri meč lopte, ali na kraju, srpski teniser je kaznio greške protivnika i rezultatom 6:4 osvojio treći set.

Ovom pobedom Nole je nastavio put ka jedinom grend slemu koji mu nedostaje u karijeri. Naredni protivnik srpskog tenisera biće Francuz Nikole Devilder koji je savladao Nemca Mihaela Bereru.

Đoković–Kavčić (3:0), 6:0, 6:4, 6:4
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Federer u trećem kolu Rolan Garosa

Izvor: Sportske.net, 30.Maj.2012

Švajcarac Rodžer Federer savladao Rumuna Adrijana Ungura sa 3:1 (6 :3, 6:2, 6:7, 6:3) u setovima. Rumun je jedino u trećem setu namučio švajcarskog tenisera, rešivši taj deo igre u svoju korist nakon taj brejka.

Nastavak na Sportske.net...

Pariski slalom Đokovića

Izvor: Politika, 30.Maj.2012

Najbolji teniser sveta pobedio Slovenca Kavčiča sa 6:0, 6:4, 6:4. – Sledeći rival Francuz Devilder, pobednik nad Krajinovićem..Od izveštača „Žurnala”..Pariz – Počelo je kao spust, a završilo se kao slalom. Novak Đoković je protiv kolege po skijaškim korenima, Slovenca Blaža Kavčiča,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.