Ništa od srpskog finala u Dohi

Izvor: Mondo, 03.Jan.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od srpskog finala u Dohi

Za razliku od Đokovića, Lajović nije prošao četvrtfinale.

(1) Novak Đoković i Dušan Lajović neće se sastati u finalu Dohe ove godine.

Za razliku od našeg prvog reketa, drugi nije uspeo da prođe četvrtfinale prvog ATP turnira u 2019. godini. Savladao ga je jedan od Novakovih dužnika iz prošle sezone, (4) Marko Čekinato.

Bilo je neizvesno u prvom setu, ne i posle toga - 6:7 (2:7), 2:6.

Italijan, 20. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teniser sveta, u polufinalu će se sastati sa Tomašom Berdihom (77. ATP), koji je takođe u dva seta savladao 55. na svetu, Pjer-Juza Erbera - 6:2, 6:4.

Pravo sa tog susreta, Francuz se prebacio na susedni teren u prestonici Katara i pridružio Davidu Gofanu u duelu parova sa braćom Đoković, Novakom i Markom.

VIDEO: TI BAŠ VOLIŠ DA ZVIŽDIŠ?

Foto: MN Press

Lajović je dobro igrao u Kataru sve do taj-brejka četvrtfinalnog meča sa Čekinatom - savladao je Rikardasa Berankisa 7:6, 0:6, 7:5, potom i Adrijana Manarina 6:3, 7:6.

Ranije u četvrtak, Novak je posle preorketa eliminisao (5) Nikoloza Basilašvilija i zakazao duel polufinala sa (7) Robertom Bautistom Ahutom.

Pretpostavka je da će organizatori turnira odrediti satnicu sutrašnjih singlova u zavisnosti od ishoda dubl meča u kojem učestvuju dvojica od četvorice polufinalista.

Lajović i Čekinato, našoj javnosti poznat po pobedi nad Đokovićem u četvrtfinalu Rolan Garosa prošle godine, nakon čega je usledila neverovatna serija novog-starog "Broja 1", igrali su bez brejk lopti do taj-brejka prvog seta.

OPET PREOKRET: NOVAK U POLUFINALU

Malo je reći da je 22-godišnji Čekinato bolje ušao u taj period igre - dobio je prvih pet poena i potom lako priveo posao kraju za 0:1.

Na početku drugog seta, Lajović je spasao četiri brejk šanse za rivala, ali ne i petu, nakon čega je i sam propustio dve brejk lopte za brzih 1:1. Ispostavilo se da novu šansu nije dobio.

Čekinato ga je "brejknuo" još jednom za 1:4 i potom rutinski zakazao duel sa Berdihom, koji je prikazao odličan tenis pre toga u meču sa francuskim teniserom.

Đoković je Dohu osvajao 2015. i 2016. godine, a prošle zbog povrede nije nastupio, pa je titulu uzeo Gael Monfis.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sve sami veterani u završnici Punea

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jan.2019, 15:05

Sve sami veterani u završnici ATP turnira u Puneu. Francuz Žil Simon (35) brani krunu osvojenu prošle godine u ovom indijskom nadmetanju u kategoriji 250, a za rivala u polufinalu ima Kevina Andersona (33). U drugom meču borbe za finale rekete ukrštaju Stiv Darsis (35) i Ivo Karlović (40). Južnoafrikanac...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.