Nišikori i Mari na Novakovom putu

Izvor: B92, 08.Maj.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišikori i Mari na Novakovom putu

Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žreba sa Endijem Marijem na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu.

Srpski teniser je kao prvi nosilac slobodan u prvoj rundi, a u drugoj ga čeka bolji iz meča Nikolas Almagro - Luka Vani.

Novakov potencijalni rival u četvrtfinalu jeste Kei Nišikori, a u trećoj rundi verovatno ga čeka Roberto Bautista-Agut iz Španije. Đoković u Rimu brani titulu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a osim prošle godine, u 'večnom gradu' još je slavio 2008. i 2011. godine.

Viktor Troicki, koji je u poslednje vreme u padu forme, na startu se sastaje sa Bernardom Tomićem iz Australije. Ako uspe da preskoči tu prepreku, Viktora u drugoj rundi čeka pobednik duela Lopes – Kirjos.

Endi Mari će takmičenje otvoriti duelom sa pobednikom meča Šardi – Rosol, a pre Ferera na putu su mu i Conga ili Gofan. David Ferer bi već u drugom kolu mogao na Gaskea, a u tom delu žreba nalazi se i Marin Čilić.

Rafaela Nadala u drugoj rundi najverovatnije čeka Adrijan Manarino, a u trećoj rundi mogli bismo da vidimo njegov okršaj sa Džonom Iznerom. Stan Vavrinka u poslednje vreme je u očajnoj formi, a do Nadala će morati da savlada Monaka i verovatno Žila Simona.

U glavnom gradu Italije igraće i Rodžer Federer, koji se na taj korak odlučio posle rane eliminacije u Madridu. Njega u drugom kolu čeka bolji iz duela Kuevas – Lorenco, a potencijalni protivnici u trećoj rundi su mu Anderson i Kolšrajber.

Tomaš Berdih će pre Federera verovatno morati da savlada Grigora Dimitrova, a Miloš Raonić povukao se sa turnira.

Projektovana četvrtfinala:

Đoković – Nišikori

Mari – Ferer

Nadal – Vavrinka

Berdih – Federer

Zanimljivi mečevi prvog kola: Lopes – Kirjos, Gulbis – Veseli, Conga – Kveri, Kolšrajber – Jang...

Ceo žreb možete pogledati OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković i Mari u istoj polovini Mastersa u Rimu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2015

RIM - Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žrijeba sa Endijem Marijem na turniru iz Masters 1.000 serije u Rimu...U četvrtfinalu Novakov projektovani protivnik jeste Kei Nišikori...U glavnom gradu Italije igraće i Rodžer Federer, koji se na taj korak odlučio poslije rane eliminacije u Madridu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.