Može li Đoković u Crnu Goru?

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 09:59

Može li Đoković u Crnu Goru?

Novak Đoković planirao je niz turnira u zemljama bivše Jugoslavije, ali bi južne komšije mogle da mu pokvare te planove.

Tokom juna i jula na programu je "Adrija tur", a nekoliko teniskih zvezda bi trebalo da igra u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Međutim, pitanje je da li će Đoković moći da nastupi u Crnoj Gori s obzirom na odluku Vlade ove zemlje da ne dozvoli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državljanima Srbije ulazak na svoju teritoriju.

Pročitajte još Potvrđeno: "Montenegro erlajns" ostaje bez dozvole za sletanje na beogradski aerodrom

Ne treba zaboraviti ni političku pozadinu Đokovićevog dolaska u Crnu Goru, s obzirom da je najbolji teniser sveta nekoliko puta pružio javnu podršku narodu u ovoj zemlji u borbi za očuvanje pravoslavnih svetinja.

Ukoliko Đokoviću ne bude dozvoljen ulazak u Crnu Goru, izvesno je da to neće učiniti ni ostali teniseri, a nastup na turniru su potvrdili Aleksandar Zverev, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Marin Čilić, Borna Ćorić.

U planu Adria tura je da se turnir u Crnoj Gori igra 27. i 28. juna, pa je još uvek rano govoriti da li će ga odluka Vlade CG otkazati.

Pročitajte još Đoković potvrdio: Najbolji hrvatski teniseri učestvuju na "Adria turu"

Međutim, s obzirom da još uvek nije odlučeno u kom gradu će biti održan, nema sumnje da će ova odluka značajno otežati Đokoviću i organizatorima već dovoljno komplikovanu pripremu turnira zbog situacije sa pandemijom koronavirusa.

Kao potencijalni domaćini pominju se Tivat, Budva, Podgorica i Ulcinj, ali je sigurno da u ovom trenutku nijedan grad neće rizikovati veliki novčani trošak dok se situacija ne razjasni.

U međuvremenu, organizatori Adria tura imaju dosta posla i zbog organizacije u preostalim gradovima, jer je situacija jasna samo za Beograd, koji će biti domaćin najjačeg teniskog turnira u poslednjih nekoliko meseci 13. i 14. juna, te Zadar 20. i 21.

Pročitajte još Đokovićev turnir u Zadru pred publikom

I dalj ese čekaju potvrde iz Bosne i Hercegovine, gde su planirana dva događaja. Prvo dvodnevni turnir u Banjaluci 3. i 4. jula, a potom egzibicioni meč između Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu 5. jula.

Više će se svakako znati u predstojećim danima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li Novak Đoković može u Crnu Goru? Komšije "prave probleme" najboljem igraču sveta u organizaciji "Adrija tura"

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2020

Tokom juna i jula na programu je "Adrija tur", a nekoliko teniskih zvezda bi trebalo da igra u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori (ako se stvore uslovi) Novak Đoković planirao je niz turnira u zemljama bivše Jugoslavije, ali bi južne komšije mogle da mu pokvare...

Nastavak na Večernje novosti...

NAKON ŠTO JE PODRŽAO BRATSKI NAROD Nole u PROBLEMU zbog ulaska u Crnu Goru! Odluka Vlade SVE OTKAZUJE?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020

Odluku Vlade ove zemlje je da ne dozvoli državljanima Srbije ulazak na svoju teritoriju, iako je otvorila granice ze određene zemlje od 1. juna...Novak Đoković planirao je niz turnira u zemljama bivše Jugoslavije, ali bi južne komšije mogle da mu pokvare te planove...Tokom juna i jula na programu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.